Etikettkriminalfall
Läst 9220 ggr
Imasy
2014-02-04, 16:22

The Springfield three

Vännerna är glada och upprymda och har massor av planer hur de ska spendera sommaren innan de ska börja på college. På examensdagen ska de hem till en gemensam vän på fest och ska sova över hos henne den natten.

Att de har bestämt sig för att fira hemma hos deras gemensamma vän är för att det andra stora firandet var det som deras skola arrangerade. Men där var reglerna att man var tvungen att avstå alkohol och eventuella droger, och alla som deltog i den festen fick lov att skriva under ett kontrakt att man skulle stanna kvar i lokalen tills dagen efter.

Stacy, Sherrill och Suzanne.

Men då deras gemensamma vän hade alla sina släktingar på besök blev det för fullt i hennes hus, och i sista sekund bestämde sig Suzanne och Stacy att de skulle åka hem till Suzannes mamma, som nyss skilt sig och flyttat till ett nytt hus. Så de lämnar sin väns hus omkring kl 2 på natten, mot den 7:e juni, med löfte om att ringa vännen på morgonen så hon visste att det var bra med dem.

Morgonen därpå blir vännen orolig då hon inte fått något telefonsamtal från Suzanne eller Stacy, och när hon inte får något svar när hon ringer hem till Suzannes mamma åker hon och hennes pojkvän dit.

Där står alla bilarna parkerade på uppfarten och hon blir genast lättad då hon ser att de kom hem. Men när de kommer upp på farstukvisten ser de att höljet till utebelysningen ligger sönderslaget på farstugolvet och ingen öppnar när hon knackar på.

Stacy och Suzanne

Dörren visade sig vara olåst och de går in och ropar på Suzanne, men får inget svar. Den enda som är i huset är Suzannes mamma Sherrills hund, men mamma Sherrill saknas också.

När vännen går runt i huset så ser hon att de har varit där, någon har sovit i sängarna och någon har tvättat bort sitt smink. Men vad har hänt och vart är de?

Hemma hos Stacy sitter hennes mamma och är arg på sin dotter som inte kommit hem eller har hört av sig, då Stacy skulle följa med sin mamma och syster för att titta på klänningar till systerns bröllop. Men ilskan går över i oro och tillslut lyckas hon få tag på telefonnumret hem till Suzannes mamma. När Stacys mamma inte får något svar åker hon hem till Suzannes mamma, och gör samma upptäckt som deras gemensamma vän. Tjejerna har varit där, men är spårlöst borta.

Mamman känner direkt att något är fel, då Stacys kläder ligger kvar ihopvikta och hennes handväska är kvar orörd, smyckena ligger kvar och bilen står parkerad på uppfarten. Hon tar kontakt med polisen och gör en anmälan på att de är försvunna alla tre. Men nu har det gått mer än 12 timmar sedan de sågs sist.

Ett stort antal poliser fick i uppgift att lösa fallet tillsammans med FBI, och många frivilliga i staden började leta och sätta upp lappar i staden om att de saknades.

Flera förhör hölls, och bland annat Suzannes bror var misstänkt för deras försvinnande. Han hade haft en strulig bakgrund med alkoholmissbruk och tillslut hade Sherrill och Suzanne brutit kontakten med honom. Men han hade vid deras försvinnande börjat få ordning på sitt liv, samarbetade så mycket han kunde med polisen och han blev avförd.

Tiden gick och tipsen flödade in till polisen, men alla tre kvinnorna var fortfarande försvunna utan ett spår, och inga av tipsen ledde någon vart.

Den misstänkte Cox.

Med tiden fick polisen ett tips om en annan misstänkt, Robert Craig Cox. Han skulle ha sagt till en journalist att han visste att de tre kvinnorna var döda och att deras kroppar aldrig skulle hittas. Cox var misstänkt för ett ohyggligt mord på en ung kvinna i Florida, men blev friad vid rättegången då det inte fanns tillräcklig bevisning att han var den skyldige. Men myndigheterna kunde aldrig med säkerhet säga om Cox verkligen hade delaktighet i kvinnornas försvinnande, eller om han bara sa så för att få uppmärksamhet.

Tio år hann gå utan ett spår, och 2002 fick de tre kvinnorna, som kallats för The Springfield three i media, ett minnesmonument i Victim´s memorial garden i Springfield´s Phelps Grove park.

Kathee Baird, en kriminalreporter, blir intresserad av fallet när hon flyttar till Springfield och börjar gräva i försvinnandet, och får ett flertal tips själv från lokalbefolkningen. Polisen är skeptiska till dessa tips, då ett flertal av dem kommer från personer som säger sig vara synska, har fått svaren i sina drömmar mm.

Men en plats där kropparna skulle kunna finnas, nämns av så många tipslämnare, att Baird inte tror att det är ett sammanträffande. Enligt tipslämnarna ska kropparna finnas begravda i det södra parkeringsgaraget i Cox Hospital.

Så 15 år efter försvinnandet, 2007, tar Baird på eget bevåg hjälp av en mekanisk ingenjör, som är en expert inom tekniken ground penetrating radar, GPR. Han hittar något under betongytan, tre föremål som alla har samma storlek. Radarn kan inte visa om det är kroppar han har hittat, men något är det som finns där, och bilderna på radarn påminner om bilder från andra gravplatser.

Polisen är inte så pass säkra på att radarbilderna verkligen kan ha rätt, att det skulle vara försvarbart att gräva upp betonggolvet för att se om kvinnorna ligger begravda där.

Först tre år senare, 2010, har polisen tänkt om, och säger att de ska undersöka saken om uppgrävning av garaget. Men än idag har de inte gjort någon test-borrning, och kvinnorna saknas fortfarande än idag utan ett endaste spår.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

[Mustangcab]
2014-02-04, 22:54
#1

De kunde väl kolla resten av garaget också och  se ifall det är den enda plats där det ser ut på det sättet?

Imasy
2014-02-04, 23:50
#2

#1

Om jag tolkat dokumentären rätt så var det på en specifik del av garaget som kropparna skulle vara begravda på, och jag minns inte om det framgick att om kollade igenom hela garaget eller inte.

Men jag kan ju tycka att det är lite skumt att de inte bara borrar ett litet hål för att se om det faktiskt finns något där nere, innan de river upp hela golvet, det är ju ändå tre människor som är mördade. 

Och detta garage färdigställdes ett år efter deras försvinnande så helt omöjligt är det ju inte att de grävdes ner innan betongen lades på.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

fatcat
2014-02-05, 22:06
#3

Tror Cox är skyldig.. Mest sannolikt. Tror också att han lider av en allvarlig personlighetsstörning.

Kropparna ligger förmodligen begravda i någon skog 😕

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
2014-02-05, 22:28
#4

En annan teori är väl kanske att tjejerna kommer hem till mamman som vanligt. Mamman (som strulat runt) kanske druckit alkohol och kommer med förslaget att de kan promenera till snabbmat-stället (vittnesuppgifter) och äta fyllekäk.

På restaurangen sitter redan psykopaten Cox. Han upptäcker tjejerna och känner igen dem sen tidigare. Erbjuder dem skjuts hem, kör kvinnorna till en närliggande skog där dem sedan mördas.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
2014-02-05, 22:37
#5

Fast motsägelsefullt eftersom mamman borde tagit med cigaretterna. Annars kanske vi ska kolla uppåt mot himlen, kanske Aliens.. 🤪

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Imasy
2014-02-05, 23:58
#6

#5

Och alla bilarna stog ju kvar på gården, fast det framgick ju inte hur långt bort ifrån hemmet det där snabbmatsstället låg där någon eventuellt hade sett dem :)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

fatcat
2014-02-06, 15:07
#7

Kanske att tjejerna ville ut och dricka efter nykterhetsfesten? Dem var ju nyexaminerade och mamman letade kille, det kan också förklara varför bilarna lämnades hemma. Någon kanske hämtade upp dem eller så promenerade de.

Jääättesvårt att spekulera eftersom det finns många olika teorier och alla är minst lika troliga eller motsägelsefulla.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Imasy
2014-02-06, 15:19
#8

#7

De gick ju aldrig på nykterhetsfesten, utan på en privat fest där de skulle sova över från första början.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

fatcat
2014-02-06, 15:47
#9

Hmm, okej. Kanske något ritualistiskt? Orten är tydligen känd för religiös fanatism. Kan ju vara en amerikansk Knutby version.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
2014-02-06, 17:22
#10

Går vet jag ingen som gör i  Staterna till något ställe. Man tar bilen eller en taxi eller någon annan kör.

fatcat
2014-02-06, 17:56
#11

Sant..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
2014-02-06, 18:17
#12

Om huset verkligen är brottsplatsen så borde det ju finnas spår efter någon fajt? Såvida inte kvinnorna drogades och kördes iväg.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
2014-02-06, 18:18
#13

Kanske av någon som följde med dem från festen..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
2014-02-06, 18:26
#14

Men om de hade setts på ett matställe av någon?

fatcat
2014-02-06, 18:31
#15

Jo, fast det är ett svagt spår.. 🤪

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Imasy
2014-02-06, 21:44
#16

#10

+1 på den 😉

#12

Man tror ju att hemmet är brottsplatsen. I dokumentären verkar det som att bara Stacys mamma samt vännen + pojkvän varit in i huset. Men jag hittade en artikel som sa att "ett tjugotal" oroliga vänner hade traskat runt där, så fanns det bevis kanske de hade blivit förstörda av välmenande vänner?

Dessutom hade ju Stacys mamma raderat ett mysko meddelande från telefonsvararen och kom inte heller ihåg vad som sades.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

fatcat
2014-02-06, 22:59
#17

Vännerna är alltså potentiella gärningsmän? Inte omöjligt.. Tyvärr kan varenda teori stämma, finns inga direkta ledtrådar. Förmodligen vet någon precis vad som hänt tjejerna. Kanske den personen framträder en vacker dag.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Imasy
2014-02-06, 23:39
#18

#17

Jag menade inte att vännerna var gärningsmän, utan att de har varit inne i huset och klampat runt och förstört eventuella bevis ;)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

fatcat
2014-02-06, 23:41
#19

Någon av vännerna kanske gjorde det medvetet? 😎

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Imasy
2014-02-06, 23:46
#20

#19

Ja det vet man ju inte iof…

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Zakaraa
2015-01-09, 22:39
#21

Ramlade in här av en slump x)

Har de borrat i det där garaget ännu? Hittat något?

med vänliga hälsningar Zakaraa
(länk:) Zakaraa's Råttuppfödning

Imasy
2015-01-09, 22:48
#22

#21

Den infon jag har kunnat hitta, har det inte borrats i garaget och kommer heller inte att göras så. Så ingen kommer väl egenltigen få veta om deras kroppar är där eller inte.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Zakaraa
2015-01-09, 23:04
#23

#22 Men suck… :/ Måste vara ett helvete för de anhöriga när de varit så nära att få ett "avslut".

med vänliga hälsningar Zakaraa
(länk:) Zakaraa's Råttuppfödning

Upp till toppen