Etikettbegångna-eller-misstänkta-brott
Läst 788 ggr
Carmarino
2018-10-15, 16:07

Torterade man, vill ha sänkt straff och skadestånd

Sådant här gör mig riktigt förbannad. Höj straffet istället. Vem som helst med någorlunda normalt förstånd inser att det är i princip ett mirakel om offret överlever en sådan behandling. Så det är inte fråga om "misshandel", inte ens grov, utan mordförsök. (Läs hela artikeln för att få alla obehagliga detaljer.) Arg

Männen skendränkte, brände och dumpade Anton – vill ha mildare dom

Vapnen: Glödande knivar och gasolbrännare. Skendränkning – sedan dumpade de unga männen Anton Olsson vid den iskalla Kalixälven.

Tortyrmännen från Kalix dömdes i september för den grova misshandeln av Anton Olsson – nu vill de slippa undan sitt straff. 

– Jag tror faktiskt de tyckte det var kul, har Anton Olsson tidigare sagt till Expressen.

Han trodde att han och gärningsmännen var kompisar. Men det var innan den brutala misshandeln började.

Båda männen dömdes för försök till mord. 21-åringen fick tolv års fängelse. 19-åringen fick av hänsyn till sin ålder ett något lägre straff – åtta år och sex månader. Tillsammans ska de betala 194 750 kronor i skadestånd till Anton Olsson.

Det här överklagar nu männen. De vill att hovrätten ändrar tingsrättens dom från mordförsök till grov misshandel. Männen har också motsatt sig skadeståndsbeloppen och vill se ett lägre sådant.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/mannen-skendrankte-brande-och-dumpade-anton-vill-ha-mildare-dom/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ford -57
2018-10-15, 19:45
#1

Hovrätten kommer väl som brukligt är, sänka straffen. Nä fy fan dessa individer, och även alla andra grovt kriminella skulle UPP genom skorsten, men d e ju nåt som kriminalliberalerna motsätter sig helt, alltså stränga straff. D ska daltas å bjudas på kaffe å bulle med samtal. Fy fan.

eirwen
2018-10-18, 02:24
#2

När man gör en stämningsansökan så kan man ha flera ansvarsyrkande. Detta ifall rätten inte skulle anse att det första yrkandet uppfylls (i detta fall försök till mord) - man tar det allvarligaste yrkandet först. Sedan har de i detta fall satt ett andra ansvarsyrkande som är synnerligen grov misshandel. Kollar man Tingsrättens dom så är det vissa specifika saker som gjort att det bedömts som försök till mord och då inte synnerligen grov misshandel. Sadismen, att vissa skador (mer specifikt knivhugget i lungan och skendränkningen) och de tilltalades likgiltighet i vissa situationer. Man kan tycka att det är knäppt att det kan räknas som misshandel. Men allt måste ha stöd i lag och vara bortom rimliga tvivel.

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Martin
2018-11-23, 22:48
#3

"Man kan tycka att det är knäppt att det kan räknas som misshandel. "

Jag har inte läst domen men tolkar jag artikeln som är länkad rätt dömdes de för mordförsök och då räknas det ju inte som misshandel.

Sen vill de göra det gällande i sitt överklagande, men det är ju inte avgjort än. Inte såvitt som framgår i denna tråden/länkad artikel i alla fall.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Upp till toppen