Övrigt

Parkeringsavgift

2018-06-08 14:55 #0 av: akvarium123

Jag tror inte detta är något brott men måste bara fråga. Vi har nu fått upp parkeringsavgifts sak som vi måste betala för att få vara vid. Denna parkering ligger alltså vid en skola intill ett bostadsområde. Och kommunen vill ha så att det ska vara gratis att vara på parkeringarna i kommunen. Parkeringsavgift måste betalas mellan 22-07 på kvällen/natten vilket jag tycker är lite konstigt. Det är väl mer rimligt att den är på dagen då barn vistas i skolan och parkeringen precis utanför än kl 22. Och jag tror att det är bostadsområdet som har fått hit vaktbolaget men jag tror inte att det är bostadsområdets Mark eller så. Tror mer på att det är kommunens då det är precis vid skolan. Kan bostadsområdets förening göra så här?? Känns inte heller rimligt att det bara finns SMS parkering. Gamla personer (bor mest 80 åringar här) är ju inte alla som kan SMS;a ens. Ska dom då få betala böter på 400 kr eller vad det är? Blir bara så irriterad. Detta känns inte okej och det känns som att det inte är bostadsföreningens mark.

Anmäl
2018-06-08 15:04 #1 av: Maria

Vem är det ni ska betala till?

Jag förstår inte riktigt denna meningen:

Vi har nu fått upp parkeringsavgifts sak som vi måste betala för att få vara vid

/Maria

 

Anmäl
2018-06-08 15:28 #2 av: akvarium123

Ojdå men den här parkeringsmaskinen fast skyltar om att man ska sms;a ett nummer och reg nummer mm. 

Securitas. 

Vi har även fått ett infoblad får föreningen om att föreningen gjort ett avtal med Securitas som innebär att det kommer kosta att stå där... ... ... . 

Anmäl
2018-06-08 15:40 #3 av: Niklas

Ring kommunen och fråga.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-06-08 16:13 #4 av: akvarium123

Ja. Får väl göra det. För jag har ju nu sett tomtgränserna via internet (hitta.se) det kan ju vara fel men där stod iallafall att föreningen INTE ägde tomten. Skolan inte heller. Men det är ju kommunen som är ansvariga för vägarna och det kan väl antagligen inte göra de tomtgränserna för vägarna antar jag.

Anmäl
2018-06-08 16:17 #5 av: Maria

Kanske det kan vara så att föreningen har nåt avtal med kommunen om platserna och att det då kommer utomstående som ställer sig där på nätterna. Jag bara gissar... men precis som skrivet så får du nog bäst svar om du ringer och frågar.

/Maria

 

Anmäl
2018-06-08 16:40 #6 av: akvarium123

#5 Ja det kan ju såklart vara så men vi är ju trots allt "kända" för att inte ha parkeringsavgifter i kommunen. Och sedan så behövs det faktiskt inte. Känns bara som att fler bilar åker runt och stör än vad dom gör nytta på parkeringsplatsen. Har aldrig klagat på att någon stått där då. Men uppenbarligen finns det personer som inte gillar att bilar står där på nätterna. 

Ja jag får ringa och höra helt enkelt. 

Anmäl
2018-06-16 13:31 #7 av: vallhund

Märkligt upplägg på avgifterna.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-06-27 22:36 #8 av: Pyttelite

Kan vara så att parkeringen ligger på en samfällighet.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-06-30 09:42 #9 av: Martin

Om det är så att biltrafik till och från skolan nattetid innebär ett problem med skadegörelse och annat kan detta vara ett sätt att få bort det. Det har gjorts på andra ställen. I Malmö har vi t.ex. ett par gator som plötsligt började användas av övernattande lastbilschaufförer intill ett dagis och det ledde till ökad nerskräpning samt att de gjorde sina behov i buskarna intill förskolan. Genom att införa parkeringsförbud så löste man faktiskt det problemet (man kan ju annars tänka sig att lastbilschaufförer på genomfart kanske inte skulle bry sig så mycket men det är såklart billigare att leta upp annat ställe för övernattningarna).

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.