Brottsoffer

Sviken av samhället

2017-06-14 22:33 #0 av: [Målsägare]

Jag är ett Brottsoffer/Målsägare.  

Min fråga är: Hur många måslägare/brottsoffer har blivit svikna av samhället?

Jag menar av:

Polis
Åklagare
Advokat
Läkare
Psykolog
Brottsofferjouren
Brottsoffermyndigheten
Försäkringsbolag
Socialen
Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan

Hur många av er Målsägare har tvingats att förklara hur våld uppstår för främlingar som INTE förstår, men de har universitetsutbildning?

Hur många av er måslägare tvingas prata om det gärningsmannen har gjort mot er. Men ingen vill lyssna på vad ni känner, upplever eller behöver.

Hur många av er målsägare har upplevt att yrkesfolk tvingar på sina åsikter och vill kontrollera dig och vad du säger till polisen i polisförhör. De vägrar dig bättre hjälp. De utnyttjar dig för att tjäna pengar, bli kända och ta åt sig äran för det du gör som målsägare. 

Hur många av er målsägare har upplevt att främlingar som INTE har läst en rad i er polisanmälan, men kallar sig experter för att få uppmärksamhet. Har Ni upplevt att det dom säger, inte är positivt för er?

Hur många av er mår dåligt av att bli påmind hela tiden om brottet och gärningsman. När Ni ber samhället att sluta.  Upplver ni att omvärlden ger er respekt eller tycker Ni får skylla er själva?!

Hur många av er har haft svårt att få en sjukskrivning, bidrag och skadestånd. Hur många av er har fått skadestånd för de mindre brotten och inte det allvarliga brotten.

Hur många av er målsägare har blivit utslängd från vården och samhället. Levt mellan stolarna? 

Hur många av er målsägare tvingas att bära skulden för det gärningsmannen har gjort. Blir kränkta, hotade, förföljda och tvingas ta allt ansvar. Upplever Ni att det är svårt att få yrkesfolk med kompetens att lyssna, hjälpa, stödja och skydda er. 

Hur många av er målsägare får krav att hålla föredrag, skriva böcker och undervisa polis, åklagare, socialen, brottsoffermyndigheten, brottsofferjouren, media, allmänheten och andra yrkesgruper hur våld uppstår. 

Hur många av er målsägare som har polisanmälan över brott, rättsläkareintyg och haft ärendet ute i media, Men ändå INTE blivit trodda av yrkesfolk? 

Hur många av er har anmält fel som yrkesfolk har begått mot er och lämnat in alla bevis med anmälan. Ändå får Ni avslag och ansvariga myndigheter påstår att yrkesfolk inte har begått några fel trots att felen är glasklara!

Eller är jag ensam?!

Anmäl
2017-06-16 00:51 #1 av: [Målsägare]

Jag verkar vara rätt ensam att bli bedragen av samhället. Då förstår jag varför ingen tror på mig. Det verkar också vara så att den som har det värst, får ingen hjälp alls. 

Anmäl
2017-06-16 00:59 #2 av: Hera

Den här sidan har inte så mycket aktivitet alltid. Testa på tex relationer.

Du är säkerligen inte ensam.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-06-16 01:03 #3 av: [Målsägare]

#2 okej provar!

Anmäl
2017-06-17 23:40 #4 av: Martin

Jag har blivit sviken flera gånger, både av samhället (ovanstående), företag samt privatpersoner. Jag har säkert svikit någon också, både som vän och i mitt jobb.

Oftast upplever jag dock det som att jag fått bra hjälp. 

Inget brott som jag har utsatts för privat har blivit löst. Inget konstigt i det förvisso, det är den typen av brott.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-06-17 23:49 #5 av: landsbygdsbo

#4 att bli sviken, lurad det hör nog livet till. Men jag tvivlar på om ngn domstol sviker eller lurar. Att man själv känner sig sviken om en dom går emot en är en annan sak..

Anmäl
2017-06-18 07:40 #6 av: Martin

#5 Finns ju ett färskt fall i tingsrätten där nämndemännen faktiskt bortser från lagen och bryter mot domareden. Räknar med att det blir en helt annan dom i nästa instans. Det ser jag som ett svek i alla fall, där man enligt juristdomarna uppenbart dömer mot lag eller på ett sätt som inte är relevant. Tyvärr blottas ju en del av svagheten med det överlag starka rättsväsendet som vi har annars.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-06-18 09:00 #7 av: landsbygdsbo

#6 det är ju därför vi har högre instanser där endast utbildade jurister dömer.

Det är då ett svek av en rätt, på det kan man inte döma ut hela systemet.

Anmäl
2017-06-18 22:58 #8 av: vallhund

TS försvann visst.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-06-19 14:21 #9 av: Martin

#7 Jo jag vet.

Jag tycker dock att det är ett problem att vi i första instansen för brottmål har en majoritet av ickejurister som dömer. Jag hade önskat att det var max 2 nämdemän även i tingsrätten. Det hade sannolikt kunnat spara tid och pengar genom att fler ärenden dömdes rätt i första instans och inte blev överklagade / togs upp.

#8 Ja, noterade det också.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-06-19 14:36 #10 av: landsbygdsbo

 men domaren sitter i tingsrätter torde ju ha åtminstone rudimentära kunskaper i den svenska lagstiftningen...Skämtar

Anmäl
2017-06-19 14:48 #11 av: Martin

Ja, men kan ju bli överkörd. Det är just det jag invänder mot, att de som inte är jurister (domare är ju jurister) är i majoritet i tingsrätten. Deras kunskap är ju 0 värd om de tre nämndemännen tycker annat.

Domaren (rådmanenn) reserverade sig också, minst sagt tydligt, i fallet jag syftade på. Såg att jag inte hade länkat det.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/VVbdW/namndeman-vagrade-folja-lagen-brot-mot-domareden

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.