Begångna eller misstänkta brott

Södertälje sjukhus skulle slås ut

2016-09-06 17:16 #0 av: VSK

"Någon försökte slå ut ett av Sveriges största sjukhus.

Expressen kan avslöja att Södertälje sjukhus utsatts för ett misstänkt sabotage.

Metallföremål har omsorgsfullt spikats in och dolts i flera centrala system - både kraftanläggningen och reservkraften skulle slås ut.

Upptäckten gjordes tidigare i somras, klockan 14.00 den 13 juni.

Någon eller några hade slagit in spikar och andra metallföremål i elkraftkablar i en nybyggd del av Södertälje sjukhus - ett akutsjukhus som snart ska stå färdigt. Skanska står för bygget och bilder ur byggjättens internutredning, som Expressen tagit del av, visar hur sabotaget skett på ett medvetet och utstuderat sätt:

"Spikarna och dylika föremål har skjutits eller slagits igenom underifrån genom att dra ur kabel, slå i spik samt att dölja spik och ingångshål med svart spritpenna".

Sabotaget har skett i de mest känsliga delarna av byggnaden.

De tolv grövre elkablar som preparerats med dolda metallföremål finns i ett ställverk och i ett så kallat UPS-rum, en reservkraftscentral som ska förse sjukhuset med spänning under strömavbrott".

http://www.expressen.se/nyheter/sabotaget-sodertalje-sjukhus-skulle-slas-ut/

Nån eller några personer borde ha riktiga livstids straff Arg

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-10-08 06:48 #1 av: Martin

Oroväckande utveckling och det är ju inte utan att man undrar vem och vad för krafter som ligger bakom.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.