Böcker, TV, radio

"Brottsplats Sverige" i malpåse

2016-07-07 18:43 #0 av: [Nomen Nescio]

"TV4:s krimsatsning ”Brottsplats Sverige” tar en paus.

Nu berättar kanalen att låga tittarsiffror ligger bakom beslutet.

– Det har gått väldigt mycket upp och ner och nu behöver vi fördjupa oss i hur vi går vidare inom crime-genren, säger Anna Rastner, programchef på TV4-gruppen.

I går skrev nöjesbladet att TV4:s storsatsning ”Brottsplats Sverige” tar en paus på obestämd tid, vilket Resumé var först att rapportera.

Nu berättar TV4 att låga tittarsiffror ligger bakom pausen – ett smitt på 600 000 per avsnitt bedöms inte vara tillräckligt."---

Aftonbladet

Uppenbarligen har de inte lyckats intressera tillräckligt många tittare. Själv är jag intresserad av genren men har faktiskt ändå inte sett ett enda avsnitt. "Veckans brott" på SVT har jag däremot inte missat ett avsnitt av...

Någon som har sett "Brottsplats Sverige" här?


Anmäl
2016-07-07 19:31 #1 av: [Rhonda]

Min gubbe tittar på båda programmen.

Anmäl
2016-07-07 21:47 #2 av: annia1

Jag har sett programmet. 

Och det är väl en blandning av flera program. Om du sett efterlyst som gick på 3:an förut så är det ju grunden. Att dom visar inslag på olika brott där dom söker efter brottslingen och det finns poliser på plats som svarar i telefon.
Sen har dom visat rekonstruktioner av vissa brott.
Dom har även vid ett tillfälle skickat en film till england (har jag för mig) för att en specialist skulle försöka göra filmen bättre så det gick att få fram vilken sorts bil det handlade om. Gick inte så där jättebra, men är nog ingen som skulle klarat av det bättre.  Men dom kunde i alla fall få fram så mycket att dom kunde räkna bort en del bilmodeller.

Sen har dom några personer som ingått i varje program. En advokat och en fd åklagare (numera målsägandebiträde) som varit med och diskuterat olika saker ur olika synvinklar och de har också chattat med tittare under programtiden och sen redovisat lite av det i slutet. 

Det programmet har precis som efterlyst haft viss effekt att dom fått in tips så att dom endera fått tag i brottslingarna eller i alla fall fått namn på vilka personer det sannolikt gällt. Och precis som efterlyst så har det funnits brottslingar som sett trailers på tv att det ska vara inslag om deras brott och då själva valt att anmäla sig.

Jag tyckte det var bra att det startades på 4:an för det är en kanal som alla har till skillnad mot 3:an. Och för den delen så efterlyst är ju i princip nerlagt. (ligger på 8:an, men tror det bara ligger på nätet numera om det ens finns kvar.)  Så synd att det lagts på is.

Om man tittar på SVT:s och 4:ans så tycker jag nog att 4:ans är bättre så tillvida att de fokuserar på färska brott på ett annat sätt och på det sättet faktiskt kan lösa brott.

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor.
Kika då in på debatt

Anmäl
2016-07-07 22:20 #3 av: [Nomen Nescio]

#2 Tack, det var intressanta synpunkter! Tummen upp Jag får väl ge programmet en chans - om det återkommer...


Anmäl
2016-07-08 10:59 #4 av: [helga21]

Även jag har sett detta, samtliga program och tycker det är bra men lite mindre reklam skulle inte gör något.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.