Begångna eller misstänkta brott

Släkten är värst!

2016-03-10 19:30 #0 av: [helga21]

Idag inleds rättegången i Blekinge Tingsrätt mot de som tagit sig in hos släktingar för att råna dem i Karlskrona och i Kristianstad. De visste precis vad de hade och var de skulle leta.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/misstanks-ha-knivhotat-spadbarn

Anmäl
2016-03-26 11:00 #1 av: [helga21]

"Rättegången mot de fyra män som ska ha rånat en familj i Kungsmarken den 5 november har pågått sedan den 10 mars. På tisdag börjar slutpläderingarna. Om männen döms för grovt rån så riskerar de mellan fyra och tio års fängelse.

Men domen lär dröja för den 25-åring som erkänt att han varit på plats och medverkat vid rånet. Mannen har själv bett om att få genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den lilla undersökningen visade att han har ”betydande svårigheter” enligt hans advokat Lennart Malmgren.

– Då är det inte fråga om bagateller, säger han.

Tingsrätten har inte gått med på att begära en ytterligare undersökning. Frågan ligger nu därför hos Socialstyrelsens rättsliga råd.

– Han kommer säkert inte att få sin dom samtidigt som de andra. Rättsliga rådet har sagt att de inte kan uttala sig om detta förrän långt fram i april, menar Lennart Malmgren.

Om en stor undersökning ska ske så tar det sex veckor på en rättspsykiatrisk klinik.

Under slutpläderingarna nästa vecka så kommer Lennart Malmgren därför bara att plädera om huruvida 25-åringen gjort sig skyldig till brott eller inte.

– Om påföljden kan jag inte plädera förrän jag har fått reda på psykiatriska statusen."

Från Blekinge Läns Tidning

Anmäl
2016-03-26 11:05 #2 av: [helga21]

En av de rånåtalade är dessutom misstänkt för och även häktad för krigsbrott då de funnit foton i hans mobil med honom tillsammans med döda IS-krigare. 

Dessvärre så är inte artikeln offentlig. Man måste ha Plus.

Anmäl
2016-03-30 11:12 #3 av: [helga21]

"Vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors yrkar på upp till sju års fängelse för två av de misstänkta för höstens lägenhetsrån i Karlskrona."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6399543

Lyssna på vad åklagaren säger.

Anmäl
2016-04-13 16:57 #4 av: [helga21]

Och igår föll domarna

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/fangelse-vantar-guldranarna

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.