Lagar

(M): möjlig utvisning även vid kortare straff

2016-02-11 10:20 #0 av: [Carpinus]

"Moderaterna vill kunna skärpa lagstiftningen så att fler personer som begår brott ska kunna utvisas. I dag krävs för utvisning i regel att ett brott ska kunna ge mer än ett års fängelse.

Det innebär att en person som till exempel döms för grov stöld inte kan utvisas.  Denna lagstiftning vill Moderaterna ändra på, så att det blir möjligt att utvisa en utländsk medborgare som begår brott som leder till fängelse mellan sex och tolv månader."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-11 10:27 #1 av: Tjeja

... mes och mer mes... suck! 

I Sverige idag kan man ju t o m begå mord utan att hamna i fängelse över huvud taget. Jag vill inte ha några våldsverkare här. För mig räcker det med att en nyanländ visar tecken på aggressivt våld för att det ska ge anledning till utvisning. 

Önskar samtidigt att man kunde göra samma sak med Svenska och övriga Europeiska bråkmakare också. Tänk vad fredligt och tryggt Sverige skulle bli om alla våldsverkare skickades här ifrån!? *önskedrömmer* 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-02-11 20:03 #2 av: [helga21]

Du kan utvisa för mindre brott också så det behövs bara att åklagaren begär detta i  i sitt åtal.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.