Rättsväsendet

Signalement ej tillåtet i polisinfo till allmänhet

2016-01-12 19:36 #0 av: [Carpinus]

Knappast någon nyhet kanske för den som varit med några år att Polisen inte lämnar signalement som kan kopplas till etnicitet, men här är en bekräftelse "svart på vitt".

"SvD har tagit del av ett brev som förmedlades internt inom (Stockholms)polisen i september i fjol. I brevet beskrivs vilka rutiner myndigheten ska ha kring så kallade händelsenotiser som kommuniceras till allmänheten. Det handlar om allt ifrån lättare trafikolyckor till grova brott som personrån, misshandel och mord."---

"Efter det följer beskrivningar om hur brottsskeenden ska kommuniceras utåt. Vid vardagsbrottslighet, till exempel inbrott och stölder, så ska informationen utåt inte innehålla ”signalementsuppgifter som längd, hudfärg, etniskt ursprung eller nationalitet med mera”, skriver polisens pressavdelning.”---

SvD


Anmäl
2016-01-12 19:39 #1 av: VildaVittra

Händelsenotiser är inte samma sak som polisrapporter. Och jag förstår till fullo varför man inte går ut till allmänheten med sådan information, internetpöblarna är ju fullständigt vanvettiga. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.