Brottsoffer

Högre straff mot såna som anfaller de som hjälper

2016-01-06 22:04 #0 av: [helga21]

Högre straff för brott mot de som ska hjälpa.

"Ambulanspersonalen möter ett allt hårdare arbetsklimat där hot och våld drabbar de som vigt sitt liv för att hjälpa människor i nöd. Rättssamhället måste nu markera att de behöver speciellt skydd, skriver Henrik Johansson och Pär Johansson."

http://www.expressen.se/debatt/hogre-straff-for-brott-mot-de-som-ska-hjalpa/

Anmäl
2016-01-08 19:04 #1 av: [helga21]

Sparkar sköterskan i huvudet som ska hjälpa.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sjukskoterskan-patienten-sparkade-mig-i-huvudet

Anmäl
2016-01-10 08:04 #2 av: Martin

Det finns ju redan möjlighet att döma ut det, maxstraffet för våld mot tjänsteman (4 år) är högre än maxstraffet för normalgraden av misshandel (2 år).

Är våld mot tjänsteman grövre än normalgraden av misshandel brukar det bli grov misshandel även om det är våld mot tjänsteman (t.ex. om man kör på någon).

Däremot bör man tycker jag fundera på om man skall kunna straffskärpa ännu mer eller ha någon form av annan brott om det är sabotage/hinder mot räddningsinsats (ambulanspersonal som jobbar eller räddningstjänst).

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2016-01-10 14:52 #3 av: [helga21]

# 2 Helt riktigt. Problemet är väl att det inte tillämpas som det borde. Helt uppenbart är att ambulansförarna känner sig utsatta. Det är "moms" på våld mot tjänsteman.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.