Begångna eller misstänkta brott

Strömavbrott utlöste plundringsvåg

2015-12-05 10:27 #0 av: [Carpinus]

 "I söndags klockan 20.20 försvann strömmen i Tensta och Rinkeby. Några minuter senare var plundringen i full gång i centrumen.
Polisen larmades till Tensta centrum vid 20.42 och var på plats efter bara fyra minuter, men det var redan för sent. De cirka 50 maskerade gärningsmän som enligt bevakningsbolaget SOB hade härjat i lokalerna hade hunnit avvika.
Efter sig lämnade de uppbrutna dörrar och krossade skyltfönster. Bland de värst drabbade var leksaks- och husgerådsbutiken X-price."---

"Tensta och Rinkeby centrums chef Mats Carinder träffade under tisdagen ansvarigt vaktbolag för att se över säkerheten i centrumen.
– Butikerna och restaurangerna vill ha öppet sent, och det vill ju vi också; att det ska vara ett öppet samhälle där man kan gå ut och äta en bit på kvällen. Men de 99 procent av medborgarna som är goda medborgare blir ju rädda för den enda procent som inte är det, säger Mats Carinder.
På fredagen meddelade polisen att samtliga försundersökningar utom den om inbrottet på Folktandvården har lagts ner i brist på vittnesuppgifter."

Mitti 151202


Anmäl
2015-12-05 13:38 #1 av: Stallmima

Det börjar bli mer vanligt med sådana här brott, en större mängd människor samlar ihop sig och utför relativt enkla brott på några minuter och polis står tyvärr handfallen i sådana här saker. Förlorarna på detta är ju såklart affärsinnehavarna

Anmäl
2015-12-05 13:46 #2 av: [Carpinus]

#1 Det är ju lite komiskt när såväl eldistributören som Polisen förnekar att ett sabotage kan vara inblandat, när Polisen är på plats inom fyra minuter och då har 50 maskerade gärningsmän redan försett sig och lämnar.

Visserligen kan man väl inte utesluta att rånarluvor är standardklädsel i förorten, men ändå verkar det en väl massiv attack för att den skulle vara spontan.


Anmäl
2015-12-05 14:26 #3 av: Stallmima

Håller med dig helt #2 Satt själv i mörkret (bor relativt nära)  men att det inte skulle vara sabotage är föga troligt enligt mig. det var nog planerat allt

Anmäl
2015-12-05 14:41 #4 av: [helga21]

Ja det var nog planerat såvida det inte är vanligt med strömavbrott i förorten så att de som tänker stjäla något alltid är på vakt ifall det skulle hända.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.