Rättsväsendet

Polisen: "gå inte halloweenklädd med låtsasvapen"

2015-10-23 14:18 #0 av: [Carpinus]

"Gå inte runt halloweenutklädd med låtsasvapen. Förutom det olämpliga i att skrämmas kan det också vara direkt farligt för den utklädde själv, varnar polisen.
Runt om i landet rapporteras om utklädda halloweenfirare, en del med vapen, som upplevts som hotfulla efter den tragiska skolattacken i Trollhättan. Polisen har larmats och tvingats att ingripa vid flera tillfällen.

- Polisen måste kontrollera alla larm om de verkar misstänkta, säger Martin Lundin, kommissarie vid polisens nationella operativa avdelning (NOA).
Förutom det olämpliga i att skrämmas kan det också vara direkt farligt om låtsasvapen hör till utstyrseln, förklarar han. Polisen måste ta larm om beväpnade människor på stort allvar."---

TT


Anmäl
2015-10-23 15:39 #1 av: [Carpinus]

"Pojken i övre tonåren var klädd i kamouflagekläder och gasmask, med ett automatvapen i knät. "Ett under att vi inte sköt mot honom", säger polisen.
Vid åttatiden på fredagsmorgonen fick polisen ett illavarslande larm från en spårvagnsförare på linje 8: En man satt på vagnen i riktning mot Frölunda iklädd kamouflagekläder, gasmask och beväpnad med ett automatvapen."---

Vapnen visade sig vara kopior och den unge mannen påstår sig vara på väg till skola, utklädd i halloween-utstyrsel.
- En dag efter dådet i Trollhättan är det synnerligen olämpligt att klä sig på det här sättet, säger Stefan Gustafsson, som uppger att pojken är i övre tonåren. Pojken greps av polis misstänkt för olaga hot mot grupp och brott mot vapenlagen.
Under fredagen har polisen i Göteborg fått in flera påringningar om utklädda personer som sprider olust och skräck på stan."---

GP


Anmäl
2015-10-26 14:24 #2 av: [Carpinus]

Tre maskerade personer klev in i en lektionsal på Västerhöjdgymnasiet i Skövde i fredags, dagen efter skolattacken i Trollhättan.

Troligtvis var det något slags Halloweenfirandet på skolan och några elever som klätt ut sig."---

"Det var under en lektion som det knackade på dörren, in kom tre personer med masker som var tysta och stirrade på eleverna. Läraren bad personerna att gå ut, men de stod kvar.
– Till sist gick de maskerade personerna ut och då bubblade ilskan och rädslan upp i klassrummet. Man relaterade ju till det som hänt i Trollhättan dagen innan, säger Madeleine Englund."---

SR


Anmäl
2015-10-30 19:50 #3 av: [Carpinus]

"Det hände sent på fredagseftermiddagen. Kvinnan hade, enligt polisen, gått av vid hållplatsen Elisedal när hon mötte två personer som bar Hallowenmasker. De maskerade männen överföll henne med sparkar och slag och tog hennes väska innan de försvann från platsen."---

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2881088-ranare-i-halloweenmasker-angrep-kvinna


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.