Begångna eller misstänkta brott

"Butiksrån med skjutvapen ökar"

2015-07-11 19:15 #0 av: [Carpinus]

"Butiksrånen har ökat kraftigt hittills i år. Skjutvapen har använts i 35 procent fler fall under det första halvåret jämfört med motsvarande period i fjol, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet.

Antalet butiksrån ökade med 14 procent första halvåret 2015 jämfört med samma period förra året. Utvecklingen oroar Handels.

- Rån, hot och våld är de allvarligaste arbetsmiljöproblemen för butiksanställda och det är mycket allvarligt att butiksrånen ökar, säger fackförbundets arbetsmiljöombudsman Krister Colde i ett pressmeddelande."---

GP


Anmäl
2016-08-31 23:51 #1 av: [Nomen Nescio]

"Hittills under år 2016 har Malmöpolisen beslagtagit över 80 illegala vapen. Det framgår av statistik som Kvällsposten begärt ut. Dokumentet visar att illegala skjutvapen beslagtas över hela staden, såväl i de södra utkanterna som mitt på Centralen.

Det allra flesta vapen som hittas är pistoler av olika slag, men även hagelgevär, uzis och kalasjnikovs finns bland årets beslag. Även elpistoler och licenspliktiga luftvapen förekommer i listan.

Sven Delin, inspektör vid polisen i region Syd, får känslan av att antalet vapen ökat de senaste åren.

– Innan fanns det hos en viss typ av kriminella, men man får upplevelsen att det nu finns hos i stort sett alla typer av kriminella. Även de mindre kriminella, som kanske mer håller på med stölder och missbruk, även där hittar man vapen på ett sätt som man inte gjorde tidigare, säger han."----

KvP


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.