Övrigt

Körde mot enkelriktat - vill bli avrättad

2015-06-01 17:02 #0 av: [Carpinus]

"John Kristoffer Larsgard, 36, dömdes till sju och ett halvt års fängelse för att ha kört fel i Arizona, USA. Nu vädjar norrmannen om att bli avrättad – för att slippa sitta fyra år till i fängelse. 36-åringen från Oslo körde mot trafiken på en enkelriktad gata 2011 i småstaden Winslow, Arizona. Med på bilturen var hans mor Liv Larsgard, 71. Ett halvår senare dömdes han till sju och ett halvt års fängelse för grov misshandel med dödligt vapen mot sex amerikaner som dock klarade sig helt oskadda. Vapnet som rätten syftade på var bilen. I dag återstår fyra år av straffet - som beskrivits som ”groteskt”.---

Larsgard lider av kroniska nacksmärtor som han fick då han blev nerslagen under en joggingtur för tretton år sedan, och nu har fängelseledningen dragit ner på hans medicinering. Han upplever smärtorna som outhärdliga, och har därför begärt att få bli avrättad.

"Larsgards ansökan om att bli avrättad ska behandlas av en domstol i Arizona på måndag. Men redan nu verkar det stå klart att det blir avslag på hans begäran. VG har varit i kontakt med 13 av USA:s ledande experter på straffrätt som är eniga:
– En fånge som inte har dömts tilll döden kan inte bli avrättad även om han vill att staten ska ta livet av honom, säger George Fisher, process på Stanford-universitetet.
– Det han frågar om här är ju assisterat självmord och det genomför inte staten Arizona, säger Bernard E. Harcourt på Columbia-universitetet."

Aftonbladet


Anmäl
2015-06-01 17:07 #1 av: Cindy S

Ja, vad ska man säga. Man får ju hoppas att det endast är menat som ett rop på hjälp, och att han klarar de sista åren utan att bli galen. Mer medicin antar jag att han kommer fortsättas vägras.

Men hans dom verkar konstigt. Försökte han köra över folk? Hur kan det kallas misshandel om det inte var avsiktligt? Var han förbannad på dem?

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2015-06-01 17:21 #2 av: [Carpinus]

#1 Nej, om man skall gå efter vad som står i en artikel om rättegången så verkar det åtminstone enligt vår rättspraxis vara ett justitiemord som den stackars norrmannen drabbats av.

"Den norske honorärkonsulen, George Olander betraktar målet som helt vansinnigt.

– Det hela är en skam för USA. Han bör få en böter eller liknande för vårdslös körning. Det finns inga bevis och det är inte ens troligt, att Larsgard har försökt att skada eller döda någon i Winslow. Fallet är helt galet, säger Olander", skrev tidningen då.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.