2015-05-31 14:21 #0 av: [Carpinus]

Björ Blixter, polisens uppskattade presstalesman i Väst och med ett av Sveriges kanske oftast felstavade förnamn (han heter alltså inte Björn!) går nu i pension. Det vore synd att säga att han gör det med positiva vibbar inför utvecklingen - så här säger han i en avskedsintervju i GT:

"Det är hörnpelare inom samhället som är i svajning, och mitt i detta går det inte bra utredningsmässigt för polisen nu, säger Blixter. Det han syftar på är den allt tyngre kriminaliteten som är svårare att komma åt.

– Vi har en annan typ av kriminalitet i dag. En hårdare, tystare kultur som gör att vi får mindre tips. Vi måste alltid jobba fram en misstänkt på egen hand genom teknisk bevisning, DNA och så vidare. Det är oerhört lite vittnesmål nu för tiden, säger Björ Blixter och nämner det pågående gängkriget i Göteborg som en stor uppförsbacke i det avseendet.

– Det kommer inte lösa sig inom en snar framtid, utan kräver enorma satsningar. Polisen är just nu inne i en turbulent period och kriminaliteten har förändrats de sista tio åren. Det är mer internationella bedrägerier, mer på internet och svårare brott att utreda. Jag är mycket bekymrad över samhällsutvecklingen och det gäller även skolan, förskolan och rättsväsendet."---