Begångna eller misstänkta brott

Stökig valborg - rapport län för län

2015-05-01 09:13 #0 av: [Carpinus]

"Polisen och räddningstjänsten hade mycket att göra under valborgsmässoaftonen. På flera håll i natt rapporterades det om bråk, olyckor och bränder. I Malmö skadades två barn svårt när de föll handlöst tio meter från lägenheten på tredje våningen. Och i Södertälje avled en man efter en knivattack - polisen utreder nu mord."---

(Klicka på länken för att se hur det varit i ditt län.)

Expressen


Anmäl
2015-05-01 23:21 #1 av: Martin

Intressant och verkar varit ganska mycket på sina håll, fast Lund som brukar vara stökigt var lugnt (det har det varit ett par år nu förvisso) förhållandevis.

Lite intressant med media är att när de skall rapportera om storhelger så tar man gärna in allt, även sådant som inte direkt är relaterat till firande. Det är sällan man läser "stökig lördagnatt" och motsvarande det som hände på valborg igår kan mycket väl hända i Sverige en lördag. Den tragiska händelsen med barnen i Malmö som föll ner några våningar är ju t.ex. inte något relaterat till valborg (om de nu inte skulle titta ut på ett valborgsbål men det känns långsökt).

Men visst verkar "blåljusyrkena" haft mycket att göra. Skulle vara intressant med sådana här sammanställningar för landet län för län en vanlig helg också, för att jämföra.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2015-05-02 07:23 #2 av: [Carpinus]

#1 Ja, journalisterna verkar ha tagit händelserapporterna rakt av.

Instämmer i att det skulle vara intressant med fasta avrapporteringar även vanliga helger, och då inte bara relaterat till våldsbrott, utan t.ex. var i landet kriminella ligor i form av inbrottsgäng, ficktjuvor, falska hantverkare och åldringsrånare härjar.

Man kan ju själv ta hjälp av uppgifter på polisen.se om man vill kolla vad som hänt runt om i landet, men det tar ju lite tid om man vill skumma igenom samtliga distrikt.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.