Rättsväsendet

Får jag slå honom?

2015-03-27 01:08 #0 av: [KB46ghx]

Jag tänker såhär. Är en kille som är så jävla äcklig och sliskig på min skola som bara kommer fram till mig och slår mig på röven och tar mig på brösten. Är det då okej att ge honom en knytnäve i ansiktet eller en spark på kuken?

Vart går gränserna? Vill så gärna slå till den där jäveln. Kom inte med typ "våld löser inget" det är inte det jag vill ha svar på. Bara, får jag slå honom utan att han kan anmäla mig? Är 15

Anmäl
2015-03-27 01:09 #1 av: [KB46ghx]

Föresten. Kommer inte slå honom om han inte antastat

Anmäl
2015-03-27 01:14 #2 av: Sugar Mist

Självförsvar.

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl
2015-03-27 01:16 #3 av: AnneN

http://www.song-gye.se/media/doc/Nodvarnslagen.pdf

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-03-27 01:59 #4 av: Stallmima

Anmäl för sexuella trakasserier, se till att aldrig vara ensam. Det kan vara bra med vittnen om det händer igen.  Prata gärna med någon lärare eller annan vuxen på skolan. Detta skall inte hända och det är de vuxna på din skola som måste agera utifrån din berättelse

Anmäl
2015-03-27 02:05 #5 av: RomDoll07

Sånt ska du så klart inte behöva acceptera och faktiskt kan nog en smäll vara det enda som får omogna killar i den åldern att fatta nånting.

Jag själv sparkade en gång en kille på smalbenet för att han följde efter mig på skolan och sa mitt namn oavbrutet (irriterande som fan). Det var dock för mer än 10 år sedan och på den tiden höll man tur nog inte på och anmälde folk till höger och vänster så för mig var det inget problem. Kan tillägga att han slutade direkt :P

Anmäl
2015-03-29 00:30 #6 av: Martin

I min värld är det "ok" då han gått över gränsen, han förtjänar det. Nu var det nog inte om det var ok eller inte du ville veta, utan om det var lagligt.

Du har rätt att använda våld för att stoppa pågående angrepp eller brottslig handling, men våldet får inte vara uppenbart oförsvarligt. Ett knytnävsslag i ansiktet på någon utgör alltid fara för allvarlig skada och det bör du nog undvika för att vara på säkra sidan, även om du säkert i 99 fall av 100 kommer undan med det då det oftast inte leder till någon större skada. Om du inte hävdar att du trodde du skulle bli våldtagen eller att angriparen skulle använda mer våld. Mycket kommer att handla om hur du presenterar det hela, och såklart på utomstående vittnen.

Tyvärr är det så med de här bitarna att när det händer går allt mycket snabbt och man hinner sällan fundera igenom konsekvenserna. I rätten har de som har att döma god tid på sig att väga olika alternativ som att gå från platsen, slå på armar istället för i ansikte osv och då kan det tyvärr gå lite hur som helst.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2015-03-30 08:14 #7 av: fatcat

Jag instämmer med Martin..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2015-03-31 13:39 #8 av: Wellcraft

Ja du får slå honom, han utsätter dig för sexuella trakasserier och du använder självförsvar.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-03-31 16:24 #9 av: Maria

Jag tycker aldrig att det är försvarbart att slå någon annan. Inte att trakassera någon heller.

Det är ju knappast självförsvar om man går in i förväg på ett forum och frågar om det är OK att slå. Det känns ganska planerat.

Det vore ju bättre om frågan handlade om hur man ska få honom att sluta och vad man kan göra.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.