Rättsväsendet

Grova brott - gissa straffet...

2015-03-24 10:53 #0 av: [Carpinus]

Två skolungdomar i Borås förs bort i bil, misshandlas och utsätts för dödshot och utpressning. För detta döms två av gärningsmännen till skyddstillsyn respektive villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för olaga tvång och försök till utpressning. Den tredje frikänns på åtalspunkterna. I straffen är andra brott inbakade. Även om man vant sig vid mer eller mindre straffrihet vid grova brott måste det här vara ofattbart milda domar med tanke på de allvarliga brotten...

http://www.bt.se/boras/tva-man-doms-efter-bortrovande-i-boras/


Anmäl
2015-03-24 11:22 #1 av: VSK

10 års fängelse och sen utvisning är det enda korrekta straffet. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-03-31 19:55 #2 av: Handikappadmus

Sverige är ett slapphänt land och kommer alltid att vara om vi inte kommer med riktiga straff snart.

Anmäl
2015-03-31 21:11 #3 av: Martin

#1 Du utgår alltså från att det inte är svenska medborgare som dömdes? Eller är du av uppfattningen att man skall göra folk medborgarskapslösa (utvisa dem)? Nej förresten, du behöver inte svara för då är väl risken att vi får annat fokus än vad ts önskat.

Nu har jag inte läst domen men de är under 21 så då får de ju straffrabatt, inte mycket men lite i alla fall. Framgår inte om de tidigare är dömda och jag tycker att det är för lindriga straff, men det är nog ungefär där praxis ligger om de inte har några domar om likartad brottslighet på sig sedan innan.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.