Etik och moral

När Polisen bryter mot lagen

2014-10-10 15:36 #0 av: Saffran0Spice

(Om tråden hamnat fel flytta den gärna!)

Man har nu kommit fram i förvaltningsrätten att samtliga bilburar i polisens bilar är för små och ingen av bilburarna klarade kraven att frakta hund i över 2h.

Detta betyder att 500 polisbilar i landet behöver byggas om för ca 100 000kr/st. Alltså en saftig räkning för polisen!
Dock kan polisen nu överklaga denna dom, vilket verkar vara vad de kommer välja att göra då det rör sig om väldigt stora summor.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/3997219.svd

MEN detta väckte en intressant fråga - idag kan man få böter om man stoppas av polisen och man har en transportbur som inte uppfyller kraven gällande bla storleken.

- Tycker ni det är rätt att i fortsättningen acceptera sådana böter från polisen, när dom själva bryter mot denna lag?
Dvs innan deras egna burar blir lagliga och uppfyller de kraven.

Anmäl
2014-10-10 15:46 #1 av: Inkanyezi

Deras burar är inte i sig olagliga, utan det är användningen av dem som inte överensstämmer med regelverket. Buren får alltså inte användas för två hundar, och man får inte ha hunden i buren mer än två timmar. De kan följa reglerna med befintliga burar genom att begränsa tiden som buren används och använda den till bara en hund.

Anmäl
2014-10-10 15:54 #2 av: Saffran0Spice

#1 Ok, ja det försvårar ju arbetet mycket mer.
Så de har valet att göra så, bryta mot reglerna eller kosta på antingen dubbelt upp med bilar eller bygga om nuvarande då..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.