Begångna eller misstänkta brott

Tjejvåldtogs på skoltoalett!

2014-03-23 16:54 #0 av: Skorpion76

Minns ni det här inslaget i Uppdrag Granskning? En 14-årig tjej våldtogs på en skoltoalett och fick både skolan och hela samhället emot sig! Det förvånar mig inte att ungdomsrna skriver saker på internet, men här deltog ävrn vuxna De borde väl för fasen skämmas! 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2014-03-23 17:04 #1 av: [Moa-]

Jag anser att det är en svår fråga, jag orkar inte se ett 58 minuter långt inslag just nu, men problematiken är densamma i många fall. Skolans uppgift är enligt mig att stötta sina elever, i ett dylikt fall innebär det både kille och tjej.

Det är inte heller som många brukar argumentera att vi inte skall ifrågasätta dem som hävdar att de blivit våldtagna, det måste vi göra. Det förekommer falska anmälningar och det är inte säkert att det är den anmälande parten som talar sanning om hur något gått till, det kan lika väl vara den anmälde personen som säger sanningen.

Så för att upprätthålla en hög rättssäkerhet så måste det finnas objektiv bevisning och vi måste göra en grundlig utredning om vad som faktiskt har hänt.

Samhället skall under denna process stödja både den som anmält och den som blivit anmäld i så stor utsträckning som möjligt. Någon ensidighet kan ej få föreligga.

Anmäl
2014-03-25 15:26 #2 av: Giberg

Killen dömdes i både tingsrätt och hovrätt så det handlade ju inte om en falsk anmälan utan om en tjej som trots att killen blev dömd både för våldtäkten mot henne och även våldtäkt på en annan tjej blivit misstrodd och fruktansvärt illabehandlad av en hel by.

Anmäl
2014-03-25 18:11 #3 av: Maria

Jag tycker överhuvudtaget att företeelsen "folkmobb" som det gärna tenderar att bli, är förskräckligt.

Man får inte bara gå på hörsägen och vad tidningar skriver.

/Maria

 

Anmäl
2014-03-25 18:26 #4 av: [Moa-]

Giberg; att någon döms i en domstol är ej samma sak som att det är en absolut sanning. Det finns falska anmälningar som lett till falska domar, bevisade fall och ännu fler fall som fortfarande är dolda och fel. En dom i domstol är ej 100 % sanning.

Vidare gäller detta barn, båda parter skall givetvis ha stöd före och efter processen, oavsett fallets utgång i rätten.

Det finns flera fall där allmänheten har en stark åsikt för att tidningarna sagt till människor att tycka på ett sätt, läser man däremot domen och vad parterna argumenterar så finns det en helt annan bild. 

Som sagt, bägge parter skall ha rätt till stöd, det gäller att inte döma ut någon part och ge stöd åt dem som behöver det. Däremot kommer ensidighet alltid att vara farligt.

Anmäl
2014-03-26 07:12 #5 av: Skorpion76

#3 I det här fallet är det viktigt att notera att inget av ryktena som spreds på skolan eller på internet kom från parterna själva, utan det var hela tiden "någon som sa". et förvånar mig inte at ungdomar diskutera sådant hör på internet, men här deltpg till och med vuxna. Det är ännu mer beklagligt!  

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2014-03-26 07:16 #6 av: Maria

#5 Det är beklagligt oavsett ursprung.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.