Begångna eller misstänkta brott

Logiskt Aftonbladet?

2013-11-23 20:46 #0 av: [Moa-]

Aftonbladet slår nya rekord i märkliga uttalanden på dagens löpsedel... Ja, en åttaåring är ostraffad, måste detta konstateras på en löpsedel när vi i Sverige har 15-år som gräns för straffmyndighet?

"8-årig pojke gripen vid lägenhetsinbrott

Polisen misstänker: Var utkik åt 16-åringar. ”Ny i området - och inte tidigare straffad”"

Anmäl
2013-11-23 21:23 #1 av: Imasy

Ja ibland kläcker blaskan många ljusa idéer Skrattar

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-11-23 21:30 #2 av: fatcat

Haha, kvällsjournalistik! Skrattar

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-11-24 10:55 #3 av: Martin

Rubriker som har med gripanden, omhändertaganden och liknande har väldigt sällan rätt benämningar i pressen, vilket ju i sig är ganska konstigt då det faktiskt kan bli ganska fel.

Sen är ju saken som sådan sjuk (vad nyheten handlar om).

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-11-24 15:08 #4 av: [Moa-]

Martin; absolut, men kan inte någon som gått en grundkurs i de övergripande ämnena regelbundet läsa igenom löpsedeln? Ja, det är alltid kul att läsa när det blir fel, åklagare griper/häktar, poliser anhåller och åtalar...

Jag tycker inte att saken är så märklig faktiskt, en åttaåring vet inte själv vad denna gör utan anser endast att det är kul att få vara med de "äldre grabbarna"... Det innefattar inte våld, pojken visste antagligen inte ens vad det innebar om han ens fått information om vad de äldre killarna skulle göra. Sedan är det sjukt att komma på att utnyttja ett barn, men det sker ju tyvärr i olika situationer till och från...

Anmäl
2013-11-24 21:27 #5 av: Martin

Jag syftade inte på 8-åringens beslut, utan på att utnyttja en 8-åring. Visst händer det till och från, men det är ju inte mindre sjukt för det.

Sen finns det ju undantag, det finns en del ungdomar (oftast lite äldre än 8) som är fullt medvetna om vad det är för skit de hittar på.

Gällande vokabulär och rätt benämningar tror jag att många av dem faktiskt vet skillnaderna, men att de skriver som man pratar och man bryr sig inte så mycket om att det är fel, "gemene man vet ändå inte". Det är väldigt sällan rattfyllor grips, men det står nästan alltid när det handlar om rattfyllor att de gripits. Där är det faktiskt en skillnad som kan vara både rätt och fel då de både kan gripas respektive omhändertas.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2013-11-24 21:29 #6 av: [Moa-]

Okej, då förstår vi varandra igen. =)

Anmäl