Begångna eller misstänkta brott

Sexuella övergrepp mot barn

2013-06-08 02:32 #0 av: Ardennerryttaren

Hej! 

Mötte precis på en man på en vuxensida som skrev följande meddelande (vissa delar ur texten är borttagna för att skydda personens identitet), de ord som är understrukna i texten har jag valt att ändra eftersom de kan anses som stötande eller grova:

"Jag är en socialt efterbliven, ful, numera tjockmagad loser och oskuld. Dock har jag en i både mitt och många tjejers tycke fin könsorgan (dock inte enorm). Förr i tiden, då jag var runt 15-20, jag camonanerade minst en gång om dagen för olika 11 - 14 år tjejer på nätet via MSN. Det varierade mellan att göra tjejen i fråga verkligen gillade det till att hon (eller om de var flera) mobbade mig, vilket jag tände på lika mycket. De kunde säga saker som "Haha! Skaffa BH!", "Spruta ner camen, annars blockar jag :)" och "fyll på min mobil" m.m.

Jag ska poängtera att tjejen jag camonanerade för mycket sällan gjorde något själv. Alltså, hon hade bara på kameran och jag såg hennes ansiktsuttryck och så. Det räckte. Det räcker för sådana som jag. De tjejer som var "etablerade" tittare behövde inte ens ha på camen alls, eftersom jag visste att de var tjejer. De kunde komma online och se mig och bara skicka ett: "runka" eller "cam på", och så gjorde jag mig snabbt redo och runkade för henne och sprutade.

Sedan hände något. Det blev ovanligare och ovanligare. Svårare och svårare. Till sist hände det så sporadiskt att jag inte längre hade kameran inkopplad (har dock bytt ut den flera gånger till bättre). Det låter kanske helt sjukt patetiskt, och det är det ju också, MEN jag ser faktiskt tillbaka på de dagarna med glädje, då jag faktiskt fick en form av sex, om än cybersex. Internet förändrades. Alla "fjortissajter" dog ut. Visst är det sant att mest yngre tjejer ville se, men även en del vuxna tjejer var det också. Det kan finnas många anledningar till att man vill se det.

Jag vet att många tjejer blir äcklade på riktigt vid tanken och tycker att det är helt meningslöst. Visst. Okej. Svara inte på det här i så fall. Jag försöker vaska fram någon som är intresserad nu när det är omöjligt att hitta villiga obyxmyndiga tjejer. Det var öppna guldgruvor förr med Playahead, Snyggast.se m.fl. Verkligen.

Jag tvivlar på att du skulle hjälpa mig om du kunde, men om du inte vill själv men känner någon brutta så skulle du ju kunna ge mig hennes Skype...

Som sagt är det helt okej om du vill mobba/förnedra mig och inte tänder på att se ett könsorgan runkas. Jag skulle mycket gärna vilja ha ett längre Internet-förhållande med en snygg tjej som pratar om det hon gör i sitt liv och gillar det faktum att jag är och förblir en loseroskuld.

Mitt krav är att du har Skype och webbkamera så jag kan se att du är äkta. Eller typ Facebook som väl är kompatibelt med Skype."

Jag svarade tillbaka till mannen och sa att jag omedelbart kommer att kontakta administratörs gruppen på sidan för att få mannen svartlistad och då fick jag tillbaka detta svar: 

"Rapportera hur mycket du vill. Jag kommer tillbaka och kommer speciellt att inrikta mig på dig i fortsättningen. Grattis.

PS: Du är totalt jävla efterbliven som tror att man kan ha sex över Internet. Dumma hora."


Jag kan verkligen inte släppa hans meddelande från huvudet. Jag vet mycket väl att internet kryllar av personer som honom, men jag känner att jag vill göra någonting åt det! 

Kan jag göra en polisanmälan? Kan polisen spåra mannen och bryr dom sig överhuvudtaget att leta rätt på mannen i fråga? 

Att mannen går emot mig bryr jag mig inte om, utan tycker det är så fruktansvärt obehagligt att han rakt av berättar vad han håller på med på internet. 

Jag kan inte bara "stå vid sidan om" och låtsas som att jag inte sett hans meddelande och vända ryggen till att han utnyttjar barn och tonåringar. 

MvH Kamilla

Anmäl
2013-06-08 03:27 #1 av: annia1

Jag vet inte om du kan göra en faktiskt polisanmälan. Och som jag läser det du skrivit så ska det ha hänt för några år sen så det kan rent av vara preskriberat. Även om det låter som han tänker börja igen så har han i så fall hittills inte begått nåt nytt brott.

Men du kan ringa polisen på 114 14 och prata med dom. Det kan du göra dygnet runt och du kan vara anonym om du vill. Tala om vilken sida på nätet det gäller och vilket nick den personen har. Det finns även en mailadress man kan skriva till när det gäller barnpornografi som ev är användbar.

Om du inte gjort det redan så gå tillbaka till sidan och ta en skärmdump på texten. För har du anmält det till admin på den sidan så kanske dom tar bort det så bra om du har det sparat.

Vad jag vet så spårar inte polisen med mera än att det finns en faktiskt anmälan och nu är jag osäker tror det då ska vara ett brottsoffer som anmält. Däremot kan dom ju hålla koll på han.

Anmäl
2013-06-08 09:51 #2 av: [Moa-]

Grooming som det heter när man söker underåriga för sexuella kontakter är olagligt, dock är det ibland svårt ur bevis och resursfrågor.

Även om det aldrig är okej med sexuella kontakter mellan barn och vuxna och barn aldrig kan ta sådana beslut så gör denna "man" mig trots allt glad genom att vara öppen med vad han söker. Det bör vara svårt att hävda att vederbörande har vilselett någon, utan de som ställer upp gör det på raka premisser.

En anmälan är som sagt fullt rimligt, dock tveksamt hur mycket den ger, men du har få gjort din del i alla fall.

Anmäl
2013-06-08 14:14 #3 av: annia1

Moa- jag funderade också på grooming, men frågan om det är det handlar om det idag.

För tittar jag på TS så är det utlagt på en vuxensida och de flesta brukar ha åldersgräns så att yngre ska finnas där, visst finns dom, men dom är få.

Sen tittar jag på vad han skrivit så skriver han "Jag försöker vaska fram någon som är intresserad nu när det är omöjligt att hitta villiga obyxmyndiga tjejer" så han är ju medveten om att yngre knappast kommer svara.

Anmäl
2013-06-08 15:31 #4 av: Ardennerryttaren

#3, Kan tillägga att detta är en sida som drar åt sig väldigt mycket omyndiga personer, även fast det är en vuxensida  så stör detta mig. 

Jag känner att det tar mer tid att göra en anmälan, får hoppas på att killarna som äger sidan ser till att han inte är välkommen mer. 


Anmäl
2013-06-08 15:54 #5 av: annia1

Omyndiga personer, men är dom under 15. För det är när dom är under 15 det blir olagligt.

Som jag läser TS så finns inget att anmäla idag. Men det går att ringa och tipsa polisen om det.

Anmäl
2013-06-08 17:36 #6 av: [Moa-]

annia1; förlåt, du har helt och fullt rätt. Jag läste helt enkelt fel, och läste meningen som att vederbörande var ute efter underåriga, men när så inte är fallet så är detta vad jag kan se fullt lagligt.

Det är inget olagligt med sexuella böjelser så länge bägge inblandade parter är över 15 år och ingen befinner sig i beroendeställning eller det förekommer något tvång.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.