Etik och moral

Hur gör man?

2012-07-16 22:29 #0 av: BlueKat

Vet inte om dethär inlägget hamnar rätt, så någon får väl flytta på det annars.

Ok, jag skriver denhär frågan för en vän, som tydligen hamnat i lite klammer.

Såhär har det gått till: Person A har sålt en sak till person B, som inte hade råd att betala just då. Det blev överenskommet, i skrift, att det skulle betalas senare. Exakt tidpunkt är inte sagd, men man kan ju tycka att det borde ske i rimlig tid. Tiden går, flera månader passerar, utan att person A ser skymten av några pengar. Person B gör sig sedan okontaktbar varpå person A blir misstänksam om att någon betalning aldrig kommer ske.

Saken är den att det finns inga papper per se om att varan är såld och till vem, utan allting finns skriftligt i en, sparad, konversation på nätet. Person B "gömmer" sig alltså bakom ett nick. Men, det framgår tydligt både namn, adress, telefonnummer, ja allting, i sagda konversation. Och det finns vittne på att varan har lämnats över till personen ifråga, på sagda adress. Det finns även bilder på varan utlagda på nätet, både från person A före försäljning och person B efter, vilket ju borde bevisa att varan faktiskt har lämnats över till person B. Duger detta som bevis? Och i så fall, hur går man tillväga för att få pengarna?

Anmäl
2012-07-25 00:39 #1 av: Freke

Polisanmälan.. Är väl det enda denne kan göra..

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.