Lagar

alkohol

2012-05-10 20:42 #0 av: Frida2680

ska på en fest på lördag och har hört att polisen kanske kommer dit.
vad gör poliserna med minderåriga som dricker?
finns det något straff eller böter för de?
jag är femton år, och jag vill inte ha några svar om att jag är för liten för att dricka, vill bara veta vad dem skulle göra om dem kom.

Anmäl
2012-05-10 22:58 #1 av: [Moa-]

Högst troligen häller de ut alkoholen för er. Den som langar riskerar däremot påföljd om det framkommer vem som försett er med alkohol, men ni som underåriga som dricker riskerar ej straff nej. Däremot finns risken att du blir eskorterad hem till dina föräldrar med en förklaring om vad som föregått, upprepade förseelser kan leda till vidare kontakt och utredning hos socialtjänsten.

Anmäl
2012-05-11 00:43 #2 av: [sakring]

Blir du så berusad att du inte kan ta vara på dig själv hamnar du på sjukhus. För magpunpningFlört

Anmäl
2012-05-11 16:56 #3 av: Hera

Alkoholen om händertas, föräldrar blir kontaktade och i värsta fall hamnar man på sjukhus.

Anmäl
2012-05-14 17:04 #4 av: Freke

Alkoholen hälls ut, av polis.. Om det hade varit ordningsvakter hade den omhändertagits..

Föräldrar kontaktas och en socialanmälang kommer att göras. sjukhus för magpumpning händer endast om alkoholförgiftning kan misstänkas.

Och om den som försätt er/dig med alkoholen kan gripas kommer det att göras och en anmälan kommer att göras och troligen kommer du/ni att kallas till förhör för att avslöja vem som försätt er med alkoholen

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2012-05-15 12:49 #5 av: Martin

Det beror på var i Sverige det är. I Kronobergs län samt i Malmö så blir man kallad som vittne om det upprättas en anmälan om brott mot alkohollagen (någon har försett den minderårige med alkohol).

I övrigt är det väl generellt som de andra skrivit, kontakt med föräldrar, anmälan till socialen samt spriten förverkad.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.