Lagar

film/fota bevis för klagomål

2011-07-15 11:10 #0 av: mariapia

hej.

är en av många grannar som inte får bukt med löspringande hund på gården som även pissar och skiter ibland.hela familjen är med vid dessa tillfällen och lappar sitter uppe att hundar måste vara kopplade på gården pga hundrädda och alergiska grannar.det går inte att prata med familjen för det har man försökt med,bostadsbolaget står man ständigt i kontakt med men tänkte då att man kanske kunde få bevis med foton o film för de skyller alltid ifrån sej att de aldrig gör nåt.hur kan jag gå tillväga och vad får jag göra?snälla ge mej tips å råd

Anmäl
2011-07-16 11:40 #1 av: Sara

Så länge du inte är på deras tomt så får du ta kort precis hur mycket som helst. Jag är inte hundra på filmning men det borde ju vara ok att filma på allmän mark också.

 

Länk till bra svar på vad man får fota.

http://www.fotosidan.se/cldoc/vad-far-man-fotografera.htm

Anmäl
2011-07-18 17:44 #2 av: Freke

Du får filma och ta hur mycket kort som du vill..
Även inne på deras mark. Finns inget som hindrar det, du får dock inte montera upp en fast kamera som filmar eller tar kort..

Men en handhållen kamera är helt okej.

Förslag till åtgärd, är att ringa till bostadebolagets störningsjour. då dom inte heller behöver konfrontera utan bara dokumentera vad som händer.

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2011-07-18 21:17 #3 av: mariapia

tack för svar och tips.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.