Etikettkriminalfall
Läst 13570 ggr
Imasy
2013-10-07, 10:00

Juan Pedro - Pojken från Somosierra

Med sig på resan tar Andrés med sig sin fru och deras son, Juan Pedro, 10 år gammal. De har inte sett denna del av landet och tänkte göra det till lite av en semesterresa.

Det är en lång resa, som kräver flera stopp längs vägen. De sista iaktagelserna som görs av familjen är när de stannar till vid ett värdshus i Cabanillas de la Sierra tidigt på morgonen. En servitör har i efterhand berättat att han mindes dem just för att Juan Pedro hade en "speciell" klädsel, han väl nämligen helt klädd i rött. Men han hade inte gjort några andra observationer, utan tyckte de betedde sig som vilken familj som helst som var ute på en resa.

Men när familjen sedan lämnar värdshuset händer det något. Det som skulle vara en trevlig familjesemester slutar i en vansinnesfärd. Det stora fordonet, med sin dödliga last, börjar åka mycket fort, upp till 140 km/ timmen enligt vittnesuppgifter. Föraren tvärnitar för att åter igen köra i mycket höga hastigheter. På färdskrivaren kan man se att tankbilen stannar 12 gånger timmen efter att de lämnat värdshuset.

Vansinnesfärden fortsätter, och när de kommer till en nedförsbacke i bergspasset Puerto de Somosierra är olyckan ett faktum. Tankbilen krockar med tre bilar, för att sedan välta i ett dike. Svavelsyracisternern rämnar och flyger in i förarhytten, och den frätande syran flödar in i den krossade förarhytten.

När räddningspersonal anländer hittar de två svårt sargade kroppar, chauffören Andrés och hans fru, inne i bilvraket.

Det är först när de chockade farföräldrarna hör av sig till myndigheterna och undrar vad som hänt deras barnbarn, Juan Pedro, som man inser att det funnits en tredje person i den krossade hytten. Men Juan Pedro är spårlöst försvunnen. Det enda spår efter honom är en av hans skor som återfinns i hytten.

Först tror myndigheterna att pojkens kropp blivit förintad av svavelsyran, men enligt de rättsmedicinska experterna är det omöjligt. Även om en kropp utsätts för syran under en längre tid blir det alltid fragment kvar, som tänder och ben.

Man blir orolig att pojken tagit sig ut ur hytten och irrat bort sig i terrängen. Men trots alla skallgångar och efterspaningar och den enorma publicitet detta fick i spansk media, hittar man inte ett spår efter pojken.

Det är först när myndigheterna börjar förhöra vittnen till olyckan som det blir ett mysterium. Folk längs vägen har sett en vit skåpbil som kört framför tankbilen och kört på samma underliga sätt, genom att omväxlande köra jättefort för att sedan tvärnita. 

Två herdar som var ute och vaktade sina får har vittnat om att en vit skåpbil har stannat vid olycksplatsen efter kraschen. Två bleka personer i fotsida vita rockar kliver ur skåpbilen och plockar ut ett bylte ur vraket, lastar in det i sin bil och åker iväg med en rivstart.

Men vad var byltet? Var det Juan Pedro de tog med sig, och om det var så, var han död eller levande? Och vilka var dessa män i de vita rockarna?

Idag, nästan 30 år senare, har man fortfarande inget svar på vad som hände den sommarmorgonen och vart Juan Pedro tog vägen. Olyckan har blivit en myt, och under stormiga nätter sägs det att man kan se en rödklädd pojke promenera ensam längs vägarna i Somosierra.

Spekulationerna om vad som hände Juan Pedro är många. Man har funderat på om han kidnappats av en pedofilring eller om det var en sekt som tog honom. Förstod pappan vad som höll på att hända och därför körde så fort, för att undkomma kidnapparna?

En annan teori man har är att det uppstod ett familjegräl som slutat med att föräldrarna dödat pojken och dumpat kroppen längs vägen. Och att vansinneskörningen skulle bero på att ett slagsmål mellan föräldrarna utbröt. Men någon kropp har man inte hittat, och vad hade de vitklädda männen i skåpbilen då med saken att göra?

Man har en tredje teori om att pappan skulle vara inblandad i narkotikasmuggling, och att sonen skulle ha kidnappats som hämnd för en osämja i affärerna. Men det förklarar åter igen inte de konstigheter som finns i fallet.

Man har, utifrån bilens färdskrivare har man gjort bedömningen att olyckan skedde strax före klockan sju på morgonen. Så det var gryning eller dagsljus när herdarna såg såg de mystiska männen med skåpbilen.

Så vad hände med den lilla pojken?

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

[Mustangcab]
2013-10-07, 10:56
#1

En resa som min man och jag också har gjort fast omvänt. Från Bilbao till Cartagena. Det förefaller mer än underligt vad pojken tog vägen?

fatcat
2013-10-07, 11:11
#2

Ja, ytterst intressant. Pojken kan ju inte gått upp i rök. Kanske drabbades han av minnesförlust och vandrade på vägen i flera år utan någon reagerade?

Finns dokumenterade fall där människor växt upp i naturen, kanske tack vare en olycka. Att det sker nära en civilisation är inte heller så anmärkningsvärt om vi tänker hur stora landområden det finns i Spanien.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

RobinEH
2013-10-07, 16:29
#3

Han kanske blev en ofrivillig organdonator.

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

fatcat
2013-10-07, 19:14
#4

Mycket möjligt..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

TjockaBerta
2015-08-02, 19:19
#5

Man ville gärna höra vad de hade att säga som satt i de tre bilarna som tankbilen krockade med. De bör ha sett den vita bilen och de vitklädda männen på nära håll och vad som hände efter olyckan.

>>>Malum domesticum<<<

Upp till toppen