Etiketträttsväsendet
Läst 8452 ggr
fatcat
2014-01-06, 22:31

Jihad Jane - En extremist

Jag vill inleda med att citera Aftonbladets kulturskribent Martin Aagårds text vilket nästan beskriver den islamistiska extremisten Colleen R LaRose a.k.a "Jihad Jane" som oskyldig.

Utdrag:

  • Hon var en före detta prostituerad kvinna, våldtagen av sin far som barn, länge bosatt i husvagn. En missbrukare som gått på crack och crystal meth. En människa som knappast skulle bli omskriven om hon ­inte händelsevis dog en spektakulärt våldsam död.

  • "…Men plötsligt flög hennes namn över jorden."

Fortsättningsvis:

  • "Den 9 mars 2010 - bara fem år efter hennes självmordsförsök genom en överdos trycks nyheten om den blonda, amerikanska kvinnan som i hemlighet var islamistisk terrorist - rakt upp i åsiktskorri­doren på världens antijihadister. Nyhetssändningarna skakar av indignation" (indignation = vrede)

Den påstådda "nyhetsvreden" gentemot Jihan-Jane måste vara osynlig då jag inte finner den i svenska medier? Aagårds information om hennes svåra bakgrund stämmer. Från barndomen och uppåt utsätts hon för incest, droger och prostitution. Anledningen till varför Colleen LaRose blev islamistisk extremist är ur denna betraktelsevinkel förståelig men inte helt försvarbar.

Hon besökte Irland 2010 för att träffa en muslimsk extremist i hopp om att utföra ett terrorattentat tillsammans mot konstnären Lars Vilks men blev istället utnyttjad av mannen som lurat dit henne av andra skäl. 

Colleen övergav sig till polisen samtidigt som hon avslöjade terrorplanerna och besattheten av islam, önskan var förmodligen att hamna i fängelse eller komma hem.

Källa:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article18125627.ab
http://www.theguardian.com/world/2012/dec/08/jihad-jane-journey-victim-radical
http://abcnews.go.com/US/wireStory/jihad-jane-faces-life-sentence-terror-plot-21430849

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Upp till toppen