Kriminalfall

Terrordådet i Orlando, USA

2016-06-13 11:21 #0 av: fatcat

50 döda och 53 skadades då en ensam gärningsman och tillika terrorist öppnade eld på en gaybar i Florida. Masskjutningen är den dödligaste i USA:s historia.

"Under söndagen dödades 50 personer och 53 skadades vid en masskjutning på en gayklubb i Orlando i Florida. Skytten sköts ihjäl av polis i samband med händelsen. FBI utreder händelsen som ett terrordåd. Undantagstillstånd råder just nu i delstaten Florida. Masskjutningen är den dödligaste i USA:s historia".  - Aftonbladet


Skytten hade enligt exfrun bipolära drag och skrämde henne, om detta var den direkta orsaken till att han öppnade eld inne på gaybaren i Orlando är ingenting som är bekräftat. Mördaren Omar Saddiqui var beväpnad med en halvautomatisk AR-15, ett vapen som är vanligt förekommande i masskjutningar och lätt att få tag på eftersom det i vissa amerikanska delstater klassificeras  som jaktvapen.

"Uppgifter kommer om att Mateen är född i New York och amerikansk medborgare, men föräldrarna är från Afghanistan. Vid dådet bodde Mateen i Port St. Lucie i Florida, vilket är cirka 16 mil från nattklubben Pulse där skottlossningen inträffade. Han ska även ha genomgått militärutbildning och haft vapenlicens. Enligt pappan ska sonens dåd inte grunda sig i religion utan att han blivit arg när han såg två män kyssas i Miami för några månader sedan. Mateens ex-fru vittnar dock om att var våldsam och instabil när de var gifta". - Aftonbladet

Trots det svor Omar trohet till Islamska Staten (Daesh) före morden och hans far uppges också ha favoriserat afghanska talibaner.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-06-13 11:30 #1 av: fatcat

Har själv skjutit med en AR-15 och kan säga att det är mer ett militärt vapen avsett att skjuta människor än ett jaktvapen..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-06-13 14:04 #2 av: [AnimeV4]

Hans namn får mig inte att höja på ögonbrynet, precis..

#1 Jaså? Undrar varför de klassar det som ett jaktvapen, dåFunderar


Anmäl
2016-07-09 09:30 #3 av: Huygens

Kan vara ide att kolla upp MKULTRA. Hela historien med Pulseskjutningen kan ifrågasättas, se Orlando False Flag.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.