Annons:
Etikettkriminalfall
Läst 12818 ggr
fatcat
9/29/13, 11:41 PM

Mordet på John F. Kennedy

År 1963. Kennedy är USA:s yngste och populäraste president genom tiderna, frågan är varför han blev mördad och av vem? Allt pekar på ett professionellt planerat attentat...

Förord
"Vädret är vackert och solen skiner"

Förmiddagen 22:e november 1963 landar Kennedy med presidentfrun Jacqueline i Air Force One på flygplatsen Love Fields i Dallas. Målet med resan står tydligt, presidenten behöver vinna förtroenderöster inför nästkommande val. Polisbevakningen var enorm, omkring tvåhundratusen människor tillsammans med hundratals journalister vandrade längs gatorna för att bevittna bilkortegen.

Händelseförloppet
Bilfärden planerades genom Elm Street, nära centrum till varuhuset "Trade Mart" där talet väntades ske. Eftersom solen strålade ville Kennedy färdas i en öppen kortegebil för att synas bättre (perfekta PR-kuppen om vi bortser från säkerhetsrisken).

Kennedy placerades i baksätet tillsammans med Jacqueline, framför dem var chauffören med Texas guvernör.

Klockan 12.31 svänger presidentbilen in på Elm Street, härifrån sker allting blixtsnabbt, vittnesuppgifterna faller isär. Skott hördes och människor flyr förskräckta med tårar längs kinderna. Radiojournalister rapporterade om tre avlossade salvor men ingen visste vem som träffats.

Kortegebilen får plötsligt väldigt bråttom till närliggande Parklandsjukhuset, in kommer skottskadade John F. Kennedy. Läkarna gör deras yttersta men efter upprepade upplivningsförsök förklaras presidenten död.


Vid ett intilliggande industriområde arresteras den misstänkte 24-årige skytten Lee Harvey Oswald för mordet. Oswald förnekade och höll fast vid berättelsen tills han själv bara två dagar senare blev ihjälskjuten av en lokal nattklubbsägare vid namn Jack Rubby.

(Fakta hämtat från Wikipedia)

Avslutningsvis
Tror ni större konspirationer ägt rum? Kan CIA vara delaktiga i mordet och till vilket syfte eller är Oswald den skyldige?

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mordet_på_John_F._Kennedy

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

  • Redigerat 11/22/23, 11:09 AM av Pyttelite
Annons:
fatcat
9/29/13, 11:44 PM
#1

Edit: Flyttade tråden till "artiklar" istället.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
9/29/13, 11:48 PM
#2

Tidigare kommentarer:

2013-09-29 21:26#2 av Mustangcab 

Oswald som gärningsman tror jag inte på och har man sett hur det gick till när denne blev mördad av Ruby så undrar man hur USA:s polis arbetar? Konspiration är bara förnamnet. Frågan är om Johnson hade något med mordet att göra?

2013-09-29 21:43#3 av fatcat 

Håller med, det hela luktar konspiration långa vägar.. Hmm inte omöjligt att USA:s dåvarande vicepresident Johnson ville ha makten och lät mörda Kennedy. Dock en konspiration bland många andra.. Ett flertal i senaten uppfattande nog också Kennedy som ett hinder för Vietnamkriget.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
11/18/13, 9:53 PM
#3

På fredag är det 50 år sen händelsen och den uppmärksammas hela denna vecka av TV i stort. I SVT finns ett inslag som jag länkar till längst ned här. Där framgår att kommissionen fastställde att det var Oswald som ensam sköt och att han avfyrade 3 skott varav det första orsakade 7 skador. Det måste vara näst intill ett världsrekord?🤔

Se skotten och se hur det går till när Oswald ska flyttas och blir mördad av Jack Ruby.

"På gatan, där det kanske mest uppmärksammade mordet i historien genomfördes, finns nästan lika många teorier som människor. En av de mer intressanta teorierna bygger på att en kula avlossades av misstag - av Secret Service - och att amerikansk underrättelsetjänst sedan den dagen gjort allt för att dölja sanningen.

I så fall skulle en agent vid namn George Hickey ha reagerat snabbt efter det första skottet - avfyrat av Oswald - och genast, ifrån sin position i presidentens följebil, osäkrat sitt gevär. Därefter ska Hickley ha gjort en rörelse mot fönstret på den sjätte vången, där Oswald ska ha befunnit sig, och under rörelsen av misstag ha avlossat det skott som träffade presidenten i hans bakhuvud." Källa SVT

https://www.svt.se/nyheter/varlden/50-ar-sedan-jfk-mordades

  • Redigerat 11/22/23, 11:13 AM av Pyttelite
[Mustangcab]
11/24/13, 5:00 PM
#4

"Tidigare okänt bildmaterial påstås kunna bevisa att John F Kennedys mördare Lee Harvey Oswald inte agerade ensam.

I alla fall enligt vad en amerikansk filmproducent hävdar, rapporterar sajten The Wrap." Källa Expressen

http://www.expressen.se/nyheter/hemliga-filmen-kan-visa-medhjalparen/

https://www.expressen.se/nyheter/hemliga-filmen-kan-visa-medhjalparen

Tidigare okänt bildmaterial påstås kunna bevisa att John F Kennedys mördare Lee Harvey Oswald inte agerade ensam. I alla fall enligt vad en amerikansk filmproducent hävdar, rapporterar sajten The Wrap.
  • Redigerat 11/22/23, 11:13 AM av Pyttelite
[Mustangcab]
12/30/13, 12:10 PM
#5

"Kanadensisk dokumentär från 2013. Den australiske mordutredaren Colin McLauern gör en forensisk analys av mordet på John F Kennedy. Med hjälp av modern teknik undersöker han minsta ballistiska detalj och kombinerar sin analys med redogörelser från ögonvittnen. På så sätt kommer han fram till att det måste ha funnits en andra skytt." källa tv.nu

Imorgon i TV4 XL kl 20.30

Mr_Si
12/30/13, 12:27 PM
#6

Med lite fantasi kan jag absolut ana en gemensam konspiration bakom mordet på JFK hans bror och kanske även Martin Luther King… men ensamma galningar är troligare än konspirationer, om det i detta fall var två galningar som samarbetade behöver egentligen inte förändra så mycket.

Annons:
fatcat
12/30/13, 2:25 PM
#7

#6 En sammanvävd organisation kanske? Patrioter inom amerikanska säkerhetstjänsten?

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Mr_Si
12/30/13, 3:17 PM
#8

Det skulle väll i s f röra sig om en organisation som hade kraftiga synpunkter på vem som var president i USA s a s… och organiserade mordet på en enligt dem olämplig president och två olämpliga presidentkandidater….

Emo
12/30/13, 3:42 PM
#9

Kommer ni ihåg hur det gick för Jack Ruby?

Därför tror jag att det inte är så enkelt som de försöker inbilla oss.

Det tyder på en konspiration. Bevisar inte men….

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Mr_Si
12/30/13, 3:44 PM
#10

#9 hur gick det för Jack Ruby?

fatcat
12/30/13, 3:53 PM
#11

#10 Hittade denna information på Wikipedia:

  • Ruby övermannades och arresterades omgående. 14 mars 1964 befanns han skyldig till mordet på Lee Harvey Oswald och dömdes till döden. Ruby avled i fängelset den 3 januari 1967, innan domen hann verkställas.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Mr_Si
12/30/13, 3:56 PM
#12

#11 hmmm den då infinner väl sig den pikanta frågan varför han avled innan domen verkställdes…

fatcat
12/30/13, 4:17 PM
#13

Enligt officiella rapporten dog Jack Ruby av cancer. Frågan är väl snarare vem som beordrade honom att avrätta Oswald. Som nattklubbsägare (affärsman) måste han ju ändå blivit lovad mycket kosing eller något annat värdefullt då han helt öppet begår mordet.

Såhär skriver Wikipedia:

Ruby var före mordet på Oswald känd av polisen. Han var två gånger dömd för olaga vapeninnehav, hade flera gånger arresterats för slagsmål, han hade varit inblandad i smussel med spritlicenser, olagligt roulettespel och prostitution. Ruby var även kopplad till maffian och det sägs att han fick order från dem att mörda Oswald

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Annons:
[Mustangcab]
12/30/13, 5:00 PM
#14

Jo men har man sett på filmer hur det går till när de ska förflytta en misstänkt presidentmördare till en säker bil så behöver man inte vara särskilt konspiratorisk. Var  gör alla dessa människor där?

Ja Jack Ruby dog i cancer.

fatcat
12/30/13, 5:57 PM
#15

Oswald var den perfekta syndabocken. Kommunist med militär skytteutbildning och tillgång till byggnad i närheten av mordet.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
12/30/13, 5:59 PM
#16

Hur han nu lyckats skaffa sig den utbildningen om han var kommunist?

fatcat
12/30/13, 7:35 PM
#17

Oswald är ju uppväxt i USA.. 

Wikipedia:

Lee Oswald förhördes första gången den 26 juni 1962 av FBI om sina förehavanden i Sovjetunionen, men han ville inte berätta något om varför åkt till Öst. Han hävdade också att han inte lämnat ut någon information om sin tid i marinkåren

https://sv.wikipedia.org/wiki/FBI

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

  • Redigerat 11/22/23, 11:12 AM av Pyttelite
[Mustangcab]
12/30/13, 9:34 PM
#18

Marinkåren?  då kan man verkligen undra hur de sållar agnarna från vetet.

Nej det är var verkligen för lämpligt med Oswald och att han blev mördad. LBJ lär ju inte har varit så glad för honom precis, Kennedy alltså.

fatcat
12/30/13, 9:45 PM
#19

Oswald har mest tänkbara motiv, en typisk sociopat med extremistiska drag. En bidragande orsak är kanske delstaten Texas liberala vapenlagar, istället för tårtattacker var det nog lättare och mer tillgängligt med skjutvapen.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
12/30/13, 9:50 PM
#20

Spana in detta klipp så förstår ni.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Annons:
[Mustangcab]
12/30/13, 9:51 PM
#21

Hur hann någon fastställa att han var sociopat? Ja det letade knappast efter någon annan heller.

fatcat
12/30/13, 10:14 PM
#22

Enligt denna dokumentär beskriver anhöriga Oswald som en enstöring. Han blev hängiven kommunist för själva känslan att upplevas som betydelsefull. Oswalds ryskfödda hustru försökte förgäves påverka makens extremistiska tankar, hon lämnade honom kort före mordet ägde rum.

https://www.youtube.com/watch?v=Qi14A20MJbE

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

The Kennedy Assassination: Beyond Conspiracy was originally broadcast in the UK on 23 November, 2003 on the BBC.
  • Redigerat 11/22/23, 11:11 AM av Pyttelite
fatcat
12/30/13, 10:36 PM
#23

Jack Ruby var enligt samma dokumentär ganska omtyckt i både övre/undre världen med flera poliskontakter. Ruby gavs tillstånd att vistas omkring polishuset, han insåg förmodligen snabbt chansen att skjuta Oswald..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
12/31/13, 2:01 PM
#24

Personligen tycker jag inte Oswald stämmer som gärningsman, även om bevismaterialen pekar mot honom. Kennedy pratade ofta om mänskliga rättigheter, mördaren borde rimligtvis varit rasistisk. Men å andra sidan, bakom masken kanske Oswald var en främlingsfientlig marxist.

Samtidigt finns idag populistiska vänsterkrafter (kulturmarxism) i Amerika som förmodligen vill få oss tro på större konspirationer inom federala myndigheterna.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
12/31/13, 3:53 PM
#25

Men hallå fatcat. Har du inte sett att det vimlar av människor när Oswald ska tas till ens skottsäker bil? Man ser hur Ruby skjuter honom pga att det finns fotografer som filmar honom.

Hade det inte varit bättre att ta honom bakvägen och se till att det inte fanns någon i närheten? Snacka om poliser utan hjärnor.

Bara det faktum att hans fru lämna honom  gör honom inte till en sociopat. Det krävs utredningar och diagnoser.

Mr_Si
1/1/14, 2:21 PM
#26

#25 fast att poliser är korkade behöver inte tyda på någon konspiration… människor är tyvär korkade alldeles för ofta….

[Mustangcab]
1/1/14, 3:56 PM
#27

# 26 Men någon högre upp måste ha beordrat denna förflyttning och hur den skulle gå till.

Annons:
Mr_Si
1/1/14, 4:39 PM
#28

#27 De kanske brukade förflytta misstänkta med de rutinerna och inte tänkte tanken att någon skulle begå mord på en polisstation? Jämför med hur vi i Sverige beslutade att statsministern skulle ha permanent livvaktsskydd EFTER att Olof Palme skjöts och att utrikesministern skulle ha permanent livvaktsskydd EFTER att Anna Lindh mördades… man tror inte att något kan hända föränn det hänt.

[Mustangcab]
1/1/14, 6:47 PM
#29

# 28 Men nu hade USA president blivit mördad och det var inte den första presidenten heller. Det lär vara världens farligaste arbete.

fatcat
1/1/14, 10:42 PM
#30

Undrar bara hur Oswald visste att Kennedy skulle åka förbi arbetsplatsen.. Dessutom i öppen kortegebil, detta bestämdes väl när presidentparet anlände till Dallas?

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
1/1/14, 10:47 PM
#31

Men visst, spärrade polisen av vägen flera timmar i förväg så var det väl ganska uppenbart..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
1/2/14, 11:07 PM
#32

# 31 Ja men den öppna bilen visste han inte om då Det hade regnat tidigare.

fatcat
1/4/14, 2:01 AM
#33

Kanske inte spelade någon avgörande roll för skytten huruvida bilen var öppen? Allting var åtminstone noga planerat. Frågan är om Oswald verkligen var kapabel till detta välgenomtänkta mord?

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
1/4/14, 1:38 PM
#34

Jo man se personerna som sitter i och sikta på dem. Har du hanterat några skjutvapen?

Annons:
fatcat
1/4/14, 2:33 PM
#35

Testskjutit diverse automatvapen, flera år sedan dock. Brukar öva prickskytte varje sommar med luftpistol i sommarstugan.. 🙂

Det jag menar är att skytten (Oswald) kanske först planerade skjuta genom bilens glasruta. Sedan upptäckte han genom kikarsiktet att kortegebilen var öppen..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
1/4/14, 4:54 PM
#36

Men det är vad jag avser, genom glasrutan kan kulan ta en annan riktning och träffa i stort sett vem som helst.

Freke
1/4/14, 5:58 PM
#37

Om att skjuta igenom en glasruta, eller genom ett plåttak på en bil..
Är helt beroende på ett antal faktorer så som mantlat, halvmantlat, kaliber, kulvikt, laddtryck..

Så principellt är det inga problem att göra det, men visst kan kulan byta bana, men det kan den göra av vind lika lätt om det är underladdat, liten kaliber.

Är det någon som vet vilken typ av amunition som användes?

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

[Mustangcab]
1/4/14, 9:25 PM
#38

# 37 Helt rätt. Ballistik är svårt. Enligt kommissionen så träffade den första kulan 7 ställen.

Mr_Si
1/4/14, 10:33 PM
#39

#36 att andra kunde skadas kanske inte var ett problem för skytten… om du skjuter många skott in i en bil så har du relativt goda chanser att skada de som sitter i bilen.

fatcat
1/4/14, 10:45 PM
#40

Om ni kollar bilfärden och skyttepositionen så lär ni snabbt upptäcka att biltaket inte spelat någon avgörande roll.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

[Mustangcab]
1/4/14, 10:53 PM
#41

# 40 Hur vet du det? Jag ser inget tak eller hu det ser ut?

Annons:
fatcat
1/4/14, 11:23 PM
#42

Hoppsan, var hypotetiskt.. 👍 Skyttepositionen var ett utmärkt läge för att skjuta genom presidentbilens bakruta, om den färdats med tak.

https://www.youtube.com/watch?v=DSBXW1-VGmM

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

A few clips from the documentary "The Kennedy Assassination - Beyond Conspiracy" ABC aired this program in 2003, the 40th anniversary of the shooting. It was...
  • Redigerat 11/22/23, 11:10 AM av Pyttelite
[Mustangcab]
1/4/14, 11:25 PM
#43

Aha det var så du menade😃

fatcat
1/4/14, 11:36 PM
#44

Ja, utifrån skyttepositionen var det förmodligen enkelt… 

(Zappa videoklippet till 17.20)

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
1/4/14, 11:53 PM
#45

Här är en konstruktiv videosnutt från en FBI-agent som har annan uppfattning angående warrenkommissionens slutrapport.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Freke
1/5/14, 11:29 AM
#46

Tycker det ändå är konstigt att det är ingen som uppger vilken amunition det var som användes?

Dom påstår sig ändå hittat hylsor, kulor borde sitta i både bil och JFK..

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

[Mustangcab]
1/5/14, 12:27 PM
#47

Dessvärre så har jag inget ljud på min dator. Jag får fixa detta. Håller med # 46

Imasy
1/5/14, 11:43 PM
#48

#46

Men gick inte kulan rätt igenom huvudet på JFK? Är dock inte så insatt.

Annons:
fatcat
1/6/14, 1:00 PM
#49

En jättebra dokumentär från 1978! Många intressanta personer blir intervjuade..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

fatcat
1/6/14, 6:00 PM
#50

#48 Mordvapnet var en Carcano model 91/38 med kaliber 6.5 och träffade JFK:s huvud.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Pyttelite
12/3/23, 12:19 PM
#52

On 22 November 2021, a crowd of 100 or so people gathered in Dealey Plaza in Dallas, the site of John F Kennedy’s assassination 58 years before.

They were convinced that JFK’s son, John F Kennedy Jr, was about to return, to take his place as vice-president alongside a reinstated Donald Trump, to battle the satanic paedophile cabal that had taken over Washington. Some even waved “Trump-Kennedy 2024” banners.

Never mind that JFK Jr died in a plane crash in 1999: these people were credulous enough to believe the QAnon conspiracy theory.

Läs mer här:

https://www.theguardian.com/us-news/2023/oct/26/it-splintered-our-sense-of-reality-how-jfks-assassination-spawned-60-years-of-conspiracy-theories


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


The murder of the US president left millions convinced their government lied and covered up. Decades on, it continues to twist the truth about everything from Covid to G5 to Trump’s defeat at the polls
  • Redigerat 12/3/23, 12:20 PM av Pyttelite
Upp till toppen
Annons: