Kända brottslingar

The Iceman - En hänsynslös seriemördare

2013-09-27 22:03 #0 av: Imasy

Richard Kuklinsky var en sadistiskt mördare som arbetade på uppdrag av maffian.

Kuklinsky, även kallad "The Iceman" p.g.a. hans hänsynslösa råhet gentemot sina offer var en storvuxen man som få rådde på. Enligt honom själv har han mördat mellan 100 till 250 människor, och sitt första mord begick han redan som 13-åring.

Utåt sett levde han ett vanligt liv med sin familj, fru och barn, i ett litet hus i en förort till New Jersey.

Han föddes 1935 i New Jersey. Hans pappa var en immigrant från Polen som arbetade vid järnvägen och hans mamma med irländska rötter arbetade med att paketera kött under hans uppväxt.

Kuklinsky blev ständigt misshandlad under sin uppväxt av båda sina föräldrar, dock var faderns den som brukade mest och värst våld mot honom. Mamman slog honom oftast med kvastskaft och andra husgeråd. Hon var troende katolik och ville ge honom en strikt katolsk uppfostran enligt den katolska kyrkan, där han senare blev korgosse.

Han hade tre syskon. Hans äldsta bror Florian blev ihjälslagen av deras far, men hela familjen ljög och sa att han dött av skadorna från ett fall i trappan.

Hans andra bror Joseph blev dömd för att ha våldtagit och mördat en 12-årig flicka. Han hade även en syster, Roberta, men hur det gick för henne har jag inte funnit någon information om.

På mitten av 1950-talet hade han ett rykte om sig att han slog eller rent av dödade de som irriterade honom. Maffian var inte sen med att ta vara på den kompetensen de ansåg att han besatt.

1954 började han smyga runt i Hell´s Kitchen för att leta efter offer under flera månader han kunde döda. Han dödade bara män, av de simplaste anledningar. De kunde vara för att han uppfattade det som att offret tilltalade honom på fel sätt, tittade konstigt på honom eller att han helt enkelt bara blev irriterad på hur personen såg ut.Han sköt dem, knivhögg dem eller slog ihjäl dem med diverse föremål. En del av sina offer lämnade han på platsen där han haft ihjäl dem, andra dumpade han vid Hudsonfloden. Att mörda blev till en sport.

Polisen i New York trodde att det var de kriminella som slog ihjäl varandra, inte att det var en fullfjädrad seriemördare från andra sidan av stan som var där, för att träna på att mörda och begå det perfekta brottet.

I december 1986 greps han och i mars 1988 dömdes han för två mord, men då man inte kunde bevisa att han utfört dessa mord på eget uppdrag kunde han inte dömas till döden. I stället dömdes han till ett "fortlöpande" livstidsstaff där han inte kunde få en villkorlig dom förrän han fyllt 110 år.

Under sin tid i fängelse lät han sig intervjuas av åklagare, psykologer, kriminologer, journalister och tv-producenter om sin kriminella karriär, uppväxt och sitt privata liv. Detta resulterade i två dokumentärer och en biografi.

I en intervju sa Kuklinsky att han skulle aldrig kunna döda ett barn, och troligen ingen kvinna heller. Dock har en av hans döttrar vittnat om att han hotat att döda henne och syskonen. Hans fru Barbara har berättat att han för jämnan misshandlade henne, bröt hennes näsa ett flertal gånger, försökt kväva henne och försökt köra över henne med bilen bland annat.

I en intervju från 1992 berättade Kuklinsky om det mord han begått som han själv ansåg var det som var mest sadistiskt.

Det var en man och han bönade och bad för sitt liv och bad till Gud antar jag. Så jag sa åt honom att han hade en halvtimme på sig att be till Gud, och om Gud kom ner och ändrade omständigheterna, skulle han få sin tid.

Men Gud kom aldrig och ändrade omständigheterna och det var det. Det var inte så trevligt. Det är en sak, jag skulle aldrig ha gjort det. Jag skulle inte ha gjort det på det viset.

Senare, efter att Kuklinsky hamnat i fängelse, undersöktes han av en psykiatriker som ställde diagnosen paranoid personlighetsstörning p.g.a den misshandel och brist på kärlek han utsattes för av sina föräldrar. 

I mars 2006 dog Kuklinsky, 70 år gammal. Man hade misstankar om att han skulle ha blivit förgiftad då han kort därefter skulle vittna mot en annan kriminell. Men en obduktion visade att han dött av naturliga orsaker.// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-09-27 22:06 #1 av: Imasy

Första delen av en intervju/dokumentär från 2001.

Jag vill bara påpeka att man i dessa dokumentärer får se bilder på hans offer och får väldigt detaljerad information hur han plågade livet ur sina offer, människa som djur. Se inte dessa om du är känslig!

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-09-27 22:07 #2 av: Imasy

Andra delen:

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-09-27 22:10 #3 av: Imasy

Den tidigare dokumentären.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-09-27 23:13 #4 av: fatcat

Frågan är om Kuklinski inte också har en empatisk personlighetsstörning. Eller rättare sagt, det måste han ha. Det är hemskt hur monster skapar monster, hur hans föräldrar lyckades skapa en seriemördare, utan dess like! 

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-09-27 23:23 #5 av: Imasy

I en av dokumentärens säger en psykolog att människor med den störningen Kuklinsky har, blir oftast sådana som gör "galna" saker, så som bergklättring, fallskärmshoppare osv, om de får rätt uppfostran.

Men barn som lever i en sådan splittrad miljö som han växte upp i, tar den störningen han hade sig i uttryck att man kan begå våldsbrott istället.


// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2013-09-28 00:10 #6 av: fatcat

Kanske hade Kuklinskys föräldrar samma störning? åtminstone hans far? De visade ju tydliga tecken på att vara våldsbenägna..

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-09-28 00:34 #7 av: Imasy

Jag har läst att hans pappa hade en antisocial personlighetsstörning, men hur man vet det vet jag inte, om han blev diagnosticerad eller om man har "gissat" sig fram till det.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.