Annons:
Etikettövriga-artiklar
Läst 4772 ggr
Caspia
4/24/09, 2:10 PM

Juristjouren

Juridikstudenterna vid Lunds och Uppsala universitet driver på sin fritid något som kallas Juristjouren. Syftet är att utan kostnad för allmänheten hjälpa till med juridiska frågor samtidigt som studenterna får träningsmöjlighet i både lagtolkning och möten med människor som behöver deras hjälp.

På St Petri Kyrkogata 6 i Lund finns Juristjouren, en ideell förening som drivs av studenter vid universitetets juridikprogram. Man har även en ambulerande verksamhet som ett par gånger per termin besöker och bedriver verksamhet vid medborgarkontoren i närliggande orter samt i olika stadsdelar i Malmö. I Uppsala finns en liknande verksamhet genom universitetets Juridiska förening som sköts av ideellt arbetande studenter som svarar via telefon eller e-post. All rådgivning från båda föreningarna är helt kostnadsfri.

Syftet är att juridikstudenterna ska få möjlighet att träna på att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken genom att hjälpa besökare med rådgivning och tips. För studenterna är det viktigt med tystnadsplikt och att arbeta med att möta människor på ett för dem förståeligt språk eftersom man är medvetna om att lagtexter kan vara svårtolkade.

Juristjouren Uppsala, telefontid måndag och onsdag kl 18-20. 018-71 01 60.

Juristjouren Lund, telefontid måndag-torsdag kl 18.30-20 samt besökstid måndag till torsdag kl 18-18.30. 046-18 84 49.

Envishet och drömmar

Annons:
Niklas
5/4/09, 12:07 AM
#1

Det hade jag ingen aning om. Vänder de sig till alla eller bara människor på de två orterna?


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Caspia
5/4/09, 12:12 PM
#2

# 1. Jag kan inte hitta något på deras hemsidor eller i deras stadgar som tyder på att de bara skulle vända sig till Uppsala- respektive Lund/Malmö-bor.

Envishet och drömmar

Niklas
5/4/09, 11:57 PM
#3

Tack!


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: